Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Atilla se nakon 155 godina godina vratio u Zadar

Autor: Ante Rogić

26.07.2013. 22:00
Atilla se nakon 155 godina godina vratio u Zadar

Foto: Marin GOSPIĆ



Povijesna priča o Atili, nemilosrdnom osvajaču ispričana je preksinoć na zadarskom Forumu, u operi Giuseppea Verdija koja je potrajala dugo u noć.
Vruću ljetnu večer na zadarskom Forumu ispred crkve sv. Donata, uljepšavala je jedna od najvećih Verdijevih opera, »Attila«, u izvedbi talijanske udruge Societa filarmonia, pod ravnanjem renomiranog maestra Alfreda Barchija.
Putujuća družina već je na 51. Glazbenim večerima u Zadru nezaboravno izvela »Rigoletto«, a zbog polučenog uspjeha pozvana je da gostuje još jednom, ovaj put s tragičnom pričom o hunskom osvajaču koji se zaljubljuje u rimsku ratnicu, od čije ruke, na koncu, pogiba.
– Mislim da je riječ o odličnoj izvedbi. Bilo bi super da imamo titlove, da ljudi mogu imati više uvida u radnju. U svakom slučaju, riječ je o odličnom ansamblu. Orkestar je doista bio na razini zadatka, limeni, drveni puhači, nastup solista, sve je bilo odlično. Doduše, zbor nije ekstrabriljirao, ali ništa zato. Cijela izvedba je bila jako dobra, prokomentirao je ravnatelj Glazbenih večeri u Sv. Donatu Jurica Šoša.
Alfredo Barchi napravio je ono što je i obećao, pružio je Zadranima i svim gostima još jednu nezaboravnu večer. Tko voli operu uistinu je uživao.