Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Branko Skroče: Trebaju nam još playmaker, šuter i krilo

26.07.2016. 22:00
Branko Skroče: Trebaju nam još playmaker, šuter i krilo


Ante Matulović jutros je na press konferenciji u dvorani Krešimira Ćosića i službeno predstavljen kao novi trener Košarkaškog kluba Zadar.
– U prvom redu zahvaljujem se sportskom direktoru Branku Skroči, čiji sam bio jedini odabir za trenera Zadra, te Nadzornom odboru što je prihvatio njegov prijedlog – kazala je bivša igračka legenda Jazina, kojoj će ovo biti prvi ovakav trenerski izazov.
– Imamo mladu momčad i možemo reći da smo u određenom deficitu iskustva, ali to ćemo pokušati nadoknaditi borbenošću, te brzom i agresivnom igrom. Želim da po tome postanemo prepoznatljivi i na takav način se borimo protiv svih ostalih momčadi, koje će sigurno biti mnogo iskusnije od nas. Naravno, nećemo sve staviti na leđa mladih igrača. Moramo imati i određeno iskustvo, koje će u svakom trenutku znati napraviti ravnotežu unutar momčadi, tako da ne opteretimo previše mlade igrače, nego da im pokušamo pružiti što veću minutažu, te da oni sami shvate da će njihove kvalitete, budu li uporno i dobro radili, doći do izražaja – istaknuo je Matulović. 
Ono što sve najviše zanima je kako će izgledati momčad Zadra u sljedećoj sezoni. Od igrača pod ugovorom u klubu računaju na kapetana Lovru Bašića, zatim Franka Šanga, Tonija Jelenkovića, Marka Juricu, Marija Špaletu, Ivana Vraneša, Domagoja Vrkića, Ivana Marinkovića, Borisa Baraća i prvu prinovu Kristijana Krajinu. Ugovor ima i Filip Kraljević, no on će najvjerojatnije karijeru nastaviti drugdje, kao i braća Ivan i Marko Ramljak kojima je ugovor istekao. Nove klubove već su pronašli Ante Delaš (Mons) i Domagoj Bošnjak (Cibona).
– Mislim da je ovaj put kojim želimo ići, a to je da promoviramo naše mlade igrače, jedini ispravan. Želimo vidjeti koliko oni zapravo mogu.  Smatram da imamo talentirane igrače, u najboljim godinama i ne vidim nijedan razlog da ove sezone ne eksplodiraju. Apsolutno vjerujem u njih. 
Što se potrage za pojačanjima tiče, Skroče je kazao.
–  Ono što je ovoj momčadi još potrebno su po jedan playmaker, te igrači na pozicijama dva i tri. S njima bismo željeli popuniti roster.
Iako nije tajna da su u klubu kontaktirali s nekim igračima poput Jakova Vladovića i Lovre Mazalina, o imenima jučer ni Skroče ni Matulović nisu htjeli govoriti.
– Imamo listu želja, ali još ne bih o imenima dok to ne definiramo. Nadam se da ćemo do 8. kolovoza, za kada je zakazan službeni početak priprema, imati formiranu momčadi i da ćemo točno znati s kojim igračima na kojim pozicijama raspolažemo. 
Kakve su rezultatske ambicije Zadra u sljedećoj sezoni?
– U prvenstvu Hrvatske je, kao i svake godine, imperativ plasman među prve tri momčadi, a vjerujem da u ABA ligi možemo tražiti nekakvu sredinu, primjerice između 8. i 10. mjesta. Iimperativ je da u tom natjecanju pokušamo dobiti na kvaliteti mladih igrača, te da oni naprave iskorak.
 Opširnije sutra (četvrtak) u tiskanom izdanju…


Blokada na FINA-i ? To je bio jedini način da se zaštitimo


I Ante Matulović i Branko Skroče su u skupini zaposlenika Košarkaškog kluba Zadar, koja je preko FINA-e zatražila isplatu svojih zaostalih plaća iz predstečajne nagodbe, koje je klub bio dužan isplatiti u protekle dvije godine, a nije to učinio.
– Istekli su svi rokovi po kojima je klub te obveze trebao podmiriti. Ovo je bio jedini način da sadašnji i bivši djelatnici zaštite ta potraživanja. To nije ništa nenormalno. Da klub pronađe model kako bi to isplatio, vjerujem da bi većina nas pristala na to. S obzirom da nismo dobili takav model, a rok od dvije godine je istekao, ovo je bio jedini način da se zaštitimo – kazao je Skroče.