Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

I zaposlenici blokirali račun Košarkaškog kluba Zadar

26.07.2016. 22:00
I zaposlenici blokirali račun Košarkaškog kluba Zadar


Svi sadašnji i skupina bivših zaposlenika Košarkaškog kluba Zadar krajem prošlog i početkom ovog tjedna zatražila je isplatu svojih zaostalih plaća putem FINA-e, pokazavši tim činom da je njihovo strpljenje došlo do krajnjih granica. Riječ je o dugu Kluba prema 17 zaposlenika koji je ušao u predstečajnu nagodbu, a radi se o iznosu nešto manjem od milijun kuna (999.542,89 kn), koji je trebao biti ispaćen kroz dvije godine. U sudskom rješenju, naime, stoji:
– Dužnik se obvezuje namiriti utvrđene prioritetne tražbine radnika najkasnije u roku od 24 mjeseca od dana sklapanja sudske nagodbe.
Međutim, to se ni dvije godine od zaključenja postupka predstečajne nagobe nije dogodilo, odnosno, zaposlenici u tom razdoblju nisu dobili nijednu ratu dugovanja pa su svoje novce odlučili zatražiti putem Financijske agencije. Kada će ih dobiti, u ovakvom financijskom kaosu, kakav već godinama vlada u KK Zadru, teško je za pretpostaviti.
Podsjećamo, Klubu je odnedavno već blokiran račun i to zbog duga prema bivšem igraču Josipu Sobinu, koji još nije isplaćen. Nakon što su svoje zaostale plaće iz predstečajne nagodbe zatražili i zaposlenici, postavlja se samo pitanje: Tko je sljedeći? Osim toga, Klub zaposlenicima duguje i dvije plaće od ove godine, a igračima dvije do tri plaće iz prošle sezone. Nekima se, uključujući bivšeg trenera Antu Nazora, duguje i iz prethodnih sezona. U takvim okolnostima vrlo je teško i struci, na čelu s novim trenerom Antom Matulovićem, koncentrirati se na slaganje momčadi i pripreme za novu sezonu.