Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mislav Lučić upisao studij i traži klub

26.07.2016. 22:00
Mislav Lučić upisao studij i traži klub


Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija do 22 godine danas će u Zagrebu početi nastup na kvalifikacijskom turniru za Svjetsko prvenstvo U-23 koje će se održati 2017. godine. U HOS-u odlučili su prvi put okupiti ovu uzrasnu kategoriju u kojoj su i dvojica Zadrana, Filip Šestan (1995.) koji je nedavno iz Mladosti Marine Kaštela preselio u Padovu te Mislav Lučić (1997.), koji je prošle sezone nastupao za Zadar. Klub s Višnjika ima predstavnika i u stručnom stožeru. Riječ je o Antoniju Suraću koji je pomoćni trener.
– Odradili smo pripreme u Sloveniji gdje smo i odigrali dvije trening utakmice. Rezultat nije sjajan jer smo u dvobojima na pet setova sa Slovencima prvi put izgubili svih pet, a potom smo u drugoj utakmici jedan set ipak osvojili. Međutim, ne zamaramo se previše time jer smo igrali s kvalitetnim protivnikom, a pravoj formi nadamo se na kvalifikacijama u Zagrebu – ističe Lučić koji je i do sada nastupao za mlađe nacionalne selekcije. Ovaj put dobio je priliku na poziciji libera u reprezentaciji u kojoj je među mlađim igračima.
– Nisu svi nabolji došli jer neki rade sezonski, a neki imaju drugih obveza. Pozicija libera mi je nešto novo jer sam uz Zadru igrao na primaču. Međutim, konkurencija u reprezentaciji je takva da sam prebačen na libera. Bez obzira na to potrudit ću se dati maksimum – dodaje Lučić na kojeg Zadar sljedeće sezone ne može računati.
– Upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu tako da nije realno očekivati nastavak igranja za Zadar. Sada sam na prijelomnici karijere jer trebam neke stvari odlučiti. Želja mi je studirati i igrati za nekih od zagrebačkih ili klubova koji su su neposrednoj blizini. Idealna bi bila momčad koja nastupa u prvoj skupini Prve A lige. Nadam se da ću moći uskladiti i studij i odbojku.