Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zdenka Zrilić: Vratit ćemo mlade na igrališta

26.07.2016. 22:00
Zdenka Zrilić: Vratit ćemo mlade na igrališta


Tvrtka S Event jučer je na press konferenciji u Caffe baru Lloyd predstavila svoj novi projekt. Riječ je o nacionalnom projektu obnove kvartovskih košarkaških igrališta pod nazivom “Koš za koš”.
– Ideja se rodila iz razloga što već godinama gledamo zapuštena i devastirana košarkaška igrališta, kako u Zadru, tako i u Hrvatskoj, a primarni cilj nam je vratiti djecu i mlade na kvartovske terene, a košarku na vrh sportske piramide u Hrvatskoj – kazala je u uvodu Zdenka Zrilić, direktorica S Eventa.
Posebno je naglasila sljedeće.
– Osim što ćemo obnoviti igrališta, cilj nam je prije svega da ona ne zjape opet prazna, nego da na njima stasaju nove generacije košarkaša. Zato ćemo na obnovljenim igralištima i organizirati turnire, te potaknuti mlade da sami sudjeluju u renoviranju. Moram reći i da me veseli što već sada imamo izvrsne povratne informacije.
Kako je kazao Branko Tabak, glasnogovornik projekta, putem natječaja je već stiglo 15 prijava za obnovu igrališta, a koje će biti prvo S Event će objaviti u kolovozu.
– Kada odaberemo prvi kvart i tamo otvorimo renovirano igralište, organizirat ćemo turnir, a pobjednik će izboriti obnovu svog kvartovskog igrališta. Na taj načim želimo motivirati što više momčadi da se prijave i sudjeluju u ovom projektu, a tako bi se od turnira do turnira obnavljalo igralište za igralištem i koš za košem – kažu iz S Eventa.
Projekt “Koš za koš” podrazumijeva i druge oblike popularizacije košarke, a to su školske lige, sudjelovanje sudionika projekta na Zadar Dogus Basketball Tournamentu, nagrađivanje najboljih pojedinaca, osiguravanje sportske opreme za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te organizaciju stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima.
– Otužno je hodati Zadrom i ne čuti zvuk košarkaške lopte u dvorištima i kvartovima u kojima smo odrasli. Ako je takvo stanje u najkošarkaškijem gradu u Hrvatskoj, pitamo se kako je tek drugdje. Vrijeme je da to promijenimo – rekla je Zdenka Zrilić.