Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na proljeće u Prvu B ligu

Autor:

26.08.2008. 22:00
Na proljeće u Prvu B ligu

Foto: Adam VIDAS



Nama je u interesu da što prije uđemo u bazen i počnemo s radom, da nam se ne bi dogodilo da gubimo potentne generacije igrača
Zadarski vaterpolisti su pobjedom u Kostreni protiv domaćina Jadrana završili ovogodišnje natjecanje u 2. vaterpolskoj ligi sjever. Na kraju su zauzeli najvjerojatnije treće mjesto (još nije odigrana jedna utakmica koja će utjecati na poredak Zadra) sa sedam pobjeda i pet poraza. Za završnu ocjenu učinka zadarskih vaterpolista upitali smo trenera seniorske momčadi Gorana Jovančevića.
– Sveukupno smo zadovoljni učinjenim i smatramo da je bilo u okviru naših očekivanja. Nezadovoljan sam osobno utakmicom u Osijeku protiv Krune koju smo izgubili pobijedivši sami sebe, dok je utakmica u Betini protiv Brodograditelja bila sudačka farsa te nam je ta utakmica, koju smo kontrolirali cijelo vrijeme, praktički oteta pretjeranim domaćinskim suđenjem. S ta četiri boda bili bismo drugi iza jedne Opatije koja je superiorno protutnjila ovom ligom i koja je prejaka za sve ostale klubove. No, ni treće mjesto nije neuspjeh.
Čime ste zadovoljni, a čime niste?
– Nezadovoljni smo činjenicom da neki mlađi igrači nisu ispunili naša očekivanja u svezi s njihovim napretkom i participiranjem u učinku same momčadi. Ta činjenica je posljedica nekih objektivnih razloga, kao što su ozljede i bolesti nekih pojedinaca, dok ima i slučajeva gdje je izostalo i pravog radnog pristupa kod nekih mlađih igrača. Zadovoljstvo mi pružaju, pak, s druge strane mlađi igrači koji su napredovali u svakom smislu. Tu bih istaknuo Klaricu, našeg mladog vratara koji se uspio nametnuti odličnim igrama pri kraju sezone kad smo ostali bez našeg prvog vratara Olujića. Klarica je pokazao da na njega možemo računati. U tu skupinu svrstao bih i Marčinkovića, Šarića i Eškinju. Također bih istaknuo i dvojicu najmlađih u momčadi, kadete Raića i Stipića (14-godišnjaci) koji su priključeni prvoj momčadi ove godine i koji su potencijal za vedru zadarsku vaterpolsku budućnost.
Plan za dalje? Mislite da će se otvaranjem bazena na Višnjiku otvoriti mogućnost da zadarski vaterpolo krene u smjeru ulaska u Prvu B ligu?
– Konkretno rečeno, bazen bi trebao omogućiti cjelogodišnji rad i treninge. S takvim uvjetima može se puno napraviti, pogotovo ako uzmemo u obzir da su sve mlađe kategorije u samom vrhu svojih natjecanja. S tom širokom bazom koju smo stvorili s onakvim bazenom na Kolovarama i s četiri mjeseca rada godišnje, lako je izračunati što bi nam bazen značio. Nama je u interesu da što prije uđemo u bazen i počnemo s radom, da nam se ne bi dogodilo da gubimo potentne generacije igrača. Ako se riješe ove pravno-birokratske zavrzlame oko korištenja bazena, mi planiramo još ove sezone igrati u Prvoj B ligi koja počinje u veljači sljedeće godine. Znači, na nama je trenirati, a na drugima je da nam omoguće što prije ulazak na bazen.
Kako ste zadovoljni zanimanjem Zadrana za vaterpolo?
– Puno bolja nam je bila posjećenost za razliku od prijašnjih godina. No, to je sve još manje od onoga što bi trebalo biti. Ja nisam protiv nijednog drugog sporta, ali činjenica je da je u Zadru samo bitna košarka i ništa drugo. U košarku se ulaže najviše novaca, medijski se najviše prati i najveće je zanimanje ljudi za nju. Mislim da bi se trebali i drugi sportovi počeli uzdizati po svim tim parametrima – zaključuje Jovančević.


OPATIJA
11
10
0
1
178:71
20


KRUNA
11
7
0
4
144:121
14




ZADAR 1952
12
7
0
5
129:114
14


DINAMO
10
7
0
3
97:90
14


BRODOGRADITELJ
12
4
1
7
101:123
9


JADRAN KOSTRENA
11
2
0
9
79:130
4


CPK
11
1
1
9
75:154
3