Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Slavko Šare izlazi iz pritvora

26.08.2010. 22:00
Slavko Šare izlazi iz pritvora


Nakon tri mjeseca pritvora Slavko Šare, bivši načelnik Galovca, danas uz jamčevinu izlazi na slobodu
Slavko Šare, bivši načelnik Općine Galovac, danas bi, nakon više od tri mjeseca pritvora, trebao izići na slobodu, doznajemo od njegova odvjetnika Branimira Zorice.
On je temeljem Uskočkog naloga, kojim ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava, čime je navodno općinski proračun oštetio za veći novčani iznos, uhićen 21. svibnja. Kako je odmah po uhićenju započeo štrajk glađu, od kojeg je zbog zdravstvenih problema odustao nakon sedam dana, Šare je iz Istražnog zatvora u Splitu premješten u zatvorsku bolnicu u Šimunskoj ulici u Zagrebu. Tamo je proveo tri mjeseca, no iako je lošeg zdravstvenog stanja, prije svega desetak dana vraćen je u splitske Bilice.
Šare je odmah po uhićenju podnio neopozivu ostavku na načelničko mjesto, no krajem lipnja bez obzira na to pritvor mu je, zbog mogućnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, produljen na dva mjeseca, a krajem prošlog tjedna na još mjesec dana. Kako mu je za prijevremeni izlazak na slobodu nepravomoćno određena jamčevina u iznosu od 120 tisuća kuna, koju je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu jučer potvrdilo, Šare će optužnicu ipak čekati na slobodi.
Podsjetimo, osim Šare, Uskočkom istragom je obuhvaćeno još osam osoba te ih se sve zajedno sumnjiči za udruživanje u počinjenju kaznenog djela. Nitko od njih nije pritvaran već su samo ispitani, najprije u zadarskoj policiji, a potom i na sudu u Splitu.