Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarske “Beštije” priključile se moto defileu “Jaši do zida”

Autor: Teuta Babajko Jamičić

26.08.2012. 22:00
Zadarske “Beštije” priključile se moto defileu “Jaši do zida”

Foto: MK Beštije



U povodu Dana hrvatskih mučenika, branitelji – motoristi okupljeni u Moto klub Veterani-Croatia organizirali su moto defile “Jaši do zida” prikupljajući spomen kamenja za Zid sjećanja, dobrote i mučeništva u Parku sjećanja Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Na moto defileu, koji se održava od 2007. godine, sudjelovali su motoristi iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zadarske “Beštije” među prvima priključile su se moto defileu “Jaši do zida”.
Alen Vimer, predsjednik Moto kluba “Beštije”, koji je u subotu bio u Udbini, prisjeća se kako je pokojni Marijan Božićev Grunf, 2007. godine u Park sjećanja donio prvi kamen iz Škabrnje. Kamenja se prikupljaju da se nikad ne bi zaboravila mjesta gdje su pogubljene nevine žrtve i branitelji za Hrvatsku, neovisno kojemu vremenu kroz povijest pripadali.
– Spomen kamenja s ispisanim mjestima i godinom stradanja položili smo ispred Zida sjećanja, dobrote i mučeništva u Parku sjećanja Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, kaže Vimer, predsjednik “Beštija” koje uskoro na drugu godišnjicu smrti Marijana Božićeva Gunfa organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.