Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zebić: Pritiskali, ali jalovo

Autor:

26.09.2009. 22:00
Zebić: Pritiskali, ali jalovo

Foto: Vedran SITNICA



Za drugo poluvrijeme smo dogovorili u svlačionici da idemo po pozitivan rezultat i izgledalo je bolje. Stiskali smo, ali se ponovno pokazala ta jalovost koja nas prati već duže vrijeme pa možemo biti sretni na kraju što smo zabili gol za izjednačenje – rekao je Zebić.


Utakmica u kojoj se dogodila podjela bodova na kraju nije zadovoljila ni Dalibora Zebića ni Elvisa Scoriju. Moglo je biti i bolje, ali i puno gore složili su se s tom konstatacijom treneri obaju momčadi, a prvi je pred medije izašao strateg Istre, Scoria, koji je rezigniran s činjenicom da njegova momčad jednostavno uvijek prospe sve ono što dobro napravi u većem dijelu susreta.
– Primili smo naivan gol, sličan kao protiv Varteksa kad je zakačila takođet našeg igrača. Onda je bilo prednjim dijelom, a ovaj put je bilo stražnjicom i lopta je otišla u malu mrežu. Prava je šteta da nismo uspjeli valorizirati veliki trud i to vodstvo koje smo držali do 72. minute. Nismo još dovoljno zreli da bi znali dobijati ovakve utakmice. Zadar je imao loptu, vršio pritisak, ali to nam je i bio plan da im damo inicijativu. Računali smo da ćemo se uspjeti ostvariti preko naših brzonogih Šehića i Traorea u kontranapadima i tako smo uspjeli zabiti taj gol. Ipak bod na kraju nije nezaslužen za Zadar, jer su se trudili i na kraju uspjeli izjednačiti – kazao je Scorija nakon utakmice, a mjesto pred mikrofonom dobio je trener Zadra, Dalibor Zebić koji je dosta razočaran što nisu nova tri domaća boda sjela na konto njegove momčadi.
– Nadali smo se da ćemo se nakon svih ovih loših rezultata s gostovanja uspjeti domoći ta tri boda protiv Istre, ali nismo to ni mogli tražiti nakon lošeg ulaska u susret. U tom prvom poluvremenu smo imali određeni pritisak, ali je to bilo više jalovo nego konkretno. Primili smo gol iz prekida i to nas je dodatno destabiliziralo. Za drugo poluvrijeme smo dogovorili u svlačionici da idemo po pozitivan rezultat i izgledalo je bolje. Stiskali smo, ali se ponovno pokazala ta jalovost koja nas prati već duže vrijeme pa možemo biti sretni na kraju što smo zabili gol za izjednačenje – komentirao je ofenzivni dio svoje momčadi Zebić, a onda se osvrnuo i na defanzivu koja je u nekim situacijama djelovala jako smušeno.
– Ostavljali smo dosta prostora Istri za njihovu kontru koje oni odlično rješavaju s ta dva isturena brzanca Traoreom i Šehićem. Tu su naši obrambeni igrači trebali biti puno bliže njima i već nam se u dosta utakmica ponavlja ista situacija u kojoj se dovedemo u probleme samo zato što ih nismo predvidjeli u ranojoj fazi protivničkog napada. Na kraju rezultat je pravedan, iako smo mi bili ti koji smo pritiskali i imali određenu nadmoć ipak je sve to bilo dosta jalovo.