Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nanosi nam se nepopravljiva šteta

26.09.2010. 22:00
Nanosi nam se nepopravljiva šteta


Bili bismo najsretniji kada bi se jednom ova nagađanja iz kladioničarske sfere riješila, bez obzira što će to značiti i koga će se okriviti ili osloboditi sumnji – kaže Erlić
Kad god se pojavi nova afera s navodnim namještanjima utakmica u Prvoj HNL prvoligaš sa Stanova nađe se na toj “crnoj” listi. Posljednje sumnje, koje dolaze iz Njemačke, nagađaju da je Zadar sudionik čak osam od 15 utakmica koje su dovedene u vezu s nečasnim radnjama. Što o svemu kažu na Stanovima?
– Ponovit ću da u klubu ništa službeno nismo dobili o ovom, navodno, novom slučaju. Teško mi je stoga komentirati nešto što se u javnosti pojavljuje svako malo i to isključivo kao nečije nagađanje, bez ikakvih konkretnih dokaza – kaže Novica Erlić, direktor Zadra, svjestan da učestalo povezivanje “plavih” s navodima o namještanjima utakmica nepopravljivo ruši ugled kluba.
– Sigurno da je sa svime ovim narušena slika našeg kluba. Na gubitku smo mi, ali i svi prijatelji kluba kojima nije lako svakodnevno gledati i čitati o tome da se Zadar proziva za sve i svašta. Nažalost, mi tu ne možemo ništa učiniti, ali žao mi je što se u medije olako plasiraju neprovjerene informacije koje nekome, u ovo slučaju NK Zadar, mogu nanijeti veliku štetu. Nisam protiv bilo kakvih istraga, nisam ni protiv kritičkog izvještavanja, ali nisam ni za to da se ime našeg kluba spominje tamo gdje smo mi sigurni da se ne treba spominjati.
Što na Stanovima predlažu?
– Bili bismo najsretniji kada bi se jednom ova nagađanja iz kladioničarske sfere riješila, bez obzira što će to značiti i koga će se okriviti ili osloboditi sumnji. Nakon toga valjda bismo konačno u miru mogli raditi svoj posao. Naš je stav da NK Zadar sa svime s čime nas se na ovaj ili onaj način pokušava povezati posljednjih mjeseci nema nikakve veze. Konačno je potrebno podvući crtu i kazati što je istina, a što nije. Ovakvo javno prozivanje, od kojeg se teško možemo obraniti, tjera me na misao da je nečija namjera naštetiti našem klubu iz nama nepoznatih razloga.
Erlić je potom zaključio.
– Netko želi od Uprave NK Zadar napraviti službu za namještanje utakmica, a to nećemo dopustiti. Mi smo skroman klub koji radi sa skromnim sredstvima i pokušavamo opstati u Prvoj HNL. U ničiji se rad ne miješamon i teško nam pada da se netko ovako olako poigrava s nama.