Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pijan razbacivao stvari i ukućanima prijetio da će zapaliti kuću

26.09.2010. 22:00
Pijan razbacivao stvari i ukućanima prijetio da će zapaliti kuću


Muškaraca, koji je pijan razbacivao stvari i ukućanima prijetio da će zapaliti kuću, policajci su fizički svladali i lisičinama priveli na triježnjenje u prostorije PP Benkovac
Zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i prijetnji istražnom sucu Županijskog suda u Zadru u subotu je ujutro priveden 43-godišnjak s benkovačkog područja. On je u vidno alkoholiziranom stanju u petak poslijepodne zlostavljao svoje ukućane razbacujući stvari uokolo, vičući i prijeteći da će zapaliti kuću. S obzirom da ga nisu uspjeli smiriti, njegovi su ukućani nešto prije 14 sati pozvali policiju, no muškarac je nastavio s nasilničkim ponašanjem udarajući šakama po svom automobilu i glasno negodujući. Policajci su stoga bili prisiljeni fizički ga savladati i vezati, nakon čega su ga priveli u prostorije Policijske postaje Benkovac gdje je zadržan do triježnjenja, s obzirom da mu je alkotestiranjem izmjereno čak 2,16 promila alkohola u krvi.
Svega šest dana ranije policija je zbog prijetnji i nedozvoljenog držanja oružja intervenirala i u Pagu. Tamo je 51-godišnjak prijetio svom sinu, a pretragom doma policajci su mu pronašli i oduzeli dvije ručne bombe, 201 komad streljiva kalibra 7,9 milimetara i sedam komada lovačkog streljiva, a prethodno je njegov sin policajcima predao i jednu pušku M-48 s pripadajućim streljivom, koju je njegov otac, također, ilegalno posjedovao.
Sličan slučaj zabilježen je i u Biogradu tri dana ranije. Nakon policijske intervencije, kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i prijetnje zaradio je 38-godišnjak koji je u dvorištu svoje obiteljske kuće vikao i pozivao na obračun oca i brata uz prijetnje ubojstvom, a zaprijetio je i policajcima koji su došli na poziv njegovih ukućana. Pretragom doma njemu su pronađene i oduzete tri sjekire, vile, kosa za sijeno i mesarski nož.
Prema statistikama Policijske uprave zadarske u prvih šest mjeseci ove godine zbog nasilničkog ponašanja u obitelji prijavljeno je 12 osoba, zbog prijetnji njih 43, a zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari jedna.