Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Privedena trojica huligana koja su pretukla mladog košarkaša

26.09.2010. 22:00
Privedena trojica huligana koja su pretukla mladog košarkaša


Trojica huligana ničim izazvana nasrnula su u nedjelju rano ujutro na mladog zadarskog košarkaša udaravši ga šakama u glavu sve dok nije izgubio svijest. Incident se dogodio ispred dicko kluba gdje se košarkaš zabavljao s društvom iz razreda nakon postmaturalne zabave


Košarkaš Frano Marasović, 19-godišnji Trogiranin, senior Košarkaškog kluba Zadar, pretučen je ispred zadarskog disko kluba “Forum” u nedjelju rano ujutro. Incident se dogodio oko 5 sati kada je mladi košarkaš, nakon postmaturalne zabave učenika zadarske Ekonomske škole koju i on pohađa, iz kluba Arsenal s društvom krenuo u disko klub u Jazinama.
Prema riječima očevidaca, na njega su ničim izazvana nasrnula trojica mladih huligana, inače starih policijskih znanaca, zadavši mu više udaraca u glavu sve dok nije izgubio svijest i srušio se na tlo.
Iako je sve moglo završiti kobno, mladić je brzo došao svijesti, a u Općoj bolnici Zadar nakon pružene liječničke pomoći utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede.
– Srećom prošao je s lakšim ozljedama. Zadržan je u bolnioci radi pretraga, a već sutra ili najkasnije u srijedu, očekujemo kako će biti otpušten – rekao je Joško Pulja, koordinator omladinskog pogona KK Zadar, koji je prije godinu dana zapazio talent mladog Marasovića i doveo ga u zadarske Jazine.
– Taj mladić je zaista bio uzornog ponašanja, miran i dobronamjeran pa nam je svima u klubu još teže što se ovo dogodilo baš njemu. Osim toga, još je na porodu ostao bez majke, brat mu je poginuo u prometu prije nekoliko godina, a otac mu je teško bolestan, tako da ga svi doživljavamo kao člana obitelji i posebno smo osjetljivi na njega – kaže Pulja dodajući kako se još našao u nezgodnoj situaciji jer na brojne pozive iz Trogira i pitanja što se i zbog čega dogodilo nije znao što odgovoriti. Zbog nekoliko huligana, kaže, svima u klubu se crvene obrazi i na cijeli grad se baca ljaga te ispadamo primitivni i negostoljubivi. No ipak, Pulja je sretan što Marasović neće imati posljedica koje bi ga omele u treninzima i blistavoj karijeri koja je, kako je rekao, obzirom na njegov talent, marljivost i visinu od 215 centimetara, neupitna.
Zadarska policija, koju su o incidentu obavijestili liječnici Hitnog kirurškog prijema nakon što su u nedjelju rano ujutro zaprimili ozlijeđenog košarkaša, potvrdila je ovaj događaj, no više detalja o uzrocima incidenta i okolnostima koje su do napada na mladića dovele danas se nije moglo dobiti.
– Cijeli je slučaj još u fazi istrage, a po njenom okončanju znati će se više – kratko je prokomentirala Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske, no neslužbeno doznajemo kako su trojica huligana  pronađena, uhićena i prepraćena u prostorije policije. Po dovršetku istrage očekuje se kako će sva trojica uz kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju biti privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.