Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pravi pravcati policijski motor i kaciga najviše zanimanju mališane

26.09.2013. 22:00
Pravi pravcati policijski motor i kaciga najviše zanimanju mališane


U povodu Dana policije, koji se obilježava 29. rujna, a čije je obilježavanje u PU zadarskoj započelo organiziranjem »Tjedna otvorenih vrata«, od ponedjeljka do danas sjedište PU zadarske, u Ulici Andrije Hebranga, i ostale policijske postaje u Zadarskoj županiji će sveukupno posjetiti čak 550 mališana.
Posjet zadarskim policajcima jučer je imao Područni objekt Smiljevac Dječjeg vrtića Sunce na čelu s tetama Gogom, Marinom i Vjekom. Pored djece sa Smiljevca u posjetu su bile još dvije grupe, djeca iz dječjih vrtića Vrapčić, s Belafuže i Bambi, s arbanaškog Trga Gospe Loretske.
– Djeci su na dolasku u prostorije policije na najneposredniji i najslikovitiji način, prilagođeno njihovoj dobi, pokazane osnove rada i djelovanja policijskih službenika. Naime, osnovni cilj ovog posjeta je da djeca na takav način upoznaju i prihvate policajca kao svog ‘prijatelja pomagača’, kazala je teta Goga Šarić, iz Biograda na Moru.
Kako se najmlađi Zadrani više ne bi plašili »ljudi u plavom« i kako bi se i sami uvjerili da oni nisu strašni, zadarska Policijska uprava je još jednu godinu za redom, hvalevrijedno, organizirala posjet mališana svojim prostorijama.
– Policijski službenici pokazali su, zaista veliku sustretljivost i ljubaznost. Aktivnost i prezentacija policije za ove potrebe bila je prilagođena dječjem uzrastu i interesu kako bismo ih popratili s razumijevanjem i usvojili znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana, kazala je Goga.
Oni malo manje sramežljivi dobili su i prigodu fotografirati se, dok su na njihovu žalost samo tete smjele dati otiske prstiju. Mališani su nosili i “pravu” policijsku kapu i kacigu, a to su najčešće bili dječaci koji kad narastu žele biti – upravo policajci.
Kod preventivne prometne policije je uslijedila prava uživancija. Svi su se uz pomoć Denisa Čolaka i njegovih kolega imali prigodu popeti na »pravi pravcati« policijski motocikl.
– Sjedio sam na motoru i bilo mi je super. Jako mi se sviđa jer je velik i volio bih ga imati kad odrastem, kazali su ushićeno Luka, Lovre, Emanuel i drugi mališani.