Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kako uštedjeti na grijanju i ostvariti sufinanciranje energetske obnove?

26.09.2016. 22:00
Kako uštedjeti na grijanju i ostvariti sufinanciranje energetske obnove?


U Tjednu učinkovitosti jučer su građani na štandu na Narodnom trgu mogli saznati na koje se sve načine može uštedjeti električna energija. Interes građana bio je velik, željelo se saznati kako smanjiti račune i uštedjeti energiju, posebice uzme li se u obzir da je od siječnja sljedeće godine najavljeno poskupljenje električne energije.
Koristiti štedne žarulje, ne otvarati vrata i prozore dok je upaljen klima uređaj, ne paliti polupraznu perilicu za rublje ili suđe, obične žarulje zamijeniti LED žaruljama – to su samo neki od savjeta koji su se mogli čuti jučer.
– Kampanja se provodi u okviru projekta CB GREEN čiji je nositelj Grad Zadar. Sufinancira se iz IPA programa prekogranične suradnje, a partneri su nam Razvojna agencija Zadarske županije i Eko Zadar, Općina Neum i grad Mostar. U sklopu ove kampanje savjetujemo građane na koji način mogu uštedjeti energiju. Također dijelimo promotivne LED žarulje s kojima se mogu postići velike uštede, istaknula je Ana Bajlo voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.
Najčešća pitanja građana jučer su bila na koji način mogu postići uštede prilikom grijanja na struju i kako ostvariti sufinanciranje energetske obnove.