Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladi medicinari dijelili letke, mjerili tlak i šećer

26.09.2016. 22:00
Mladi medicinari dijelili letke, mjerili tlak i šećer


U sklopu Sajma obrazovanja jučer se na Narodnom trgu predstavila Medicinska škola Ante Kuzmanića. Iako ovu školu, po sve većem interesu na upisima iz godine u godinu ne treba dodatno predstavljati učenici su jučer građanima dijelili promotivne letke i mjerili tlak i šećer u krvi.
– Predstavljamo mnoge druge obrazovne institucije, autoškolu, Algebru. Za našu školu uvijek je velik interes na upisima. Imamo dosta smjerova, opći smjer, sanitarni tehničar, ove godine dentalni tehničar. Obrazovanje za ova strukovna zanimanja traje pet godina, a za medicinsku gimnaziju, nedavno osnovanu, obrazovanje traje četiri godine, ispričala je Elizabeta Klara Čvrk, učenica četvrtog razreda općeg smjera Medicinske škole.
Priznaje kako je teško uskladiti redovnu i obveznu praksu u jutarnjim satima, a nakon toga nastavu tijekom poslijepodneva, a između toga treba još i učiti i izvršiti ostale školske obveze.
– Na praksi dosta toga naučimo, pa ipak nije teško u školi jer se gradivo poklapa, dodala je Elizabeta koja nakon završene srednje škole ima namjeru upisati studij sestrinstva u Zadru.