Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Završnica za čupati kosu

Autor: Šime Ćurko

26.10.2008. 23:00
Završnica za čupati kosu

Foto: Vedran SITNICA



Trebalo je znati ne pobijediti Solin nakon što je u 58. minuti Buovac pogodio za 27:24. Gosti preko Jajića nakon nekoliko sekunda smanjuju na 27:25 i Zadar je nešto manje od dvije minute prije kraja imao napad, +2 i time out koji je zatražio Roko Paleka. I u tih stotinjak sekundi Zadar je uspio prosuti sve dobro što je do tada napravio. Na identičan način najprije je Radnić odnio loptu Zadranima i u kontri zabio za 27:26, a potom i Šimović za 27:27 30 sekunda prije kraja. Pola minute Zadru nisu bile dovoljne za postizanje pogotka, tri sekunde prije kraja pucao je Brkljača pod prekršajem, ali je njegov udarac obranio bivši mu suigrač Plazina. Iz deveterca nakon isteka vremena Brkljača ja pucao pored gola i Zadar ja nakon velike pobjede u prošlom kolu u Prelogu doživio veliki udarac na svom terenu u utakmici koju Palekina momčad zapravo nije igrala loše. Vidjeli smo dobrih rješenja u napadu, protok lopte bio je brži nego u nekim prethodnim izdanjima, obrana je također bila na solidnoj razni, ali zbog početnički odigrane završnice Zadar je izbrisao sve dobro što je do tada napravio.
Solinjani nijednom tijekom 60 minuta nisu vodili, imali su tek nekoliko izjednačenja, ali ono za 27:27 bilo je dovoljno da iz Mocira odu pjevajući. U prvom poluvremenu ponovno je kritičan period za Zadar bio od 20. do 30. minute, nakon 12:8 Zadar je imao i napad, ali je uspio sve to ispustiti i na poluvrijeme otići samo s + 1. U drugom polvremenu Zadar je gotovo stalno vodio, ali uporni gosti nisu posustajali. Na kraju kad su se Solinjani praktički pomirili s porazom nakon što je Zadar nekoliko izrađenih akcija završio preko Buovca i Brkljače, momčad iz Mocira potrudila se vratiti ih u utakmicu i darovati im veliki bod koji su gosti znali uzeti sigurnom realizacijom dvama uzastopnim kontrama.
 


 NOVI VRATAR U MOCIRAMA?


Čini se da u Mocirama razmišljaju o angažiranju novog vratara. Ivan Cota i Frane Đikić, sadašnji vratarski par, tako bi mogao dobiti konkurenciju. Iako se o novom vrataru za sada govori tek u sferi nagađanja, navodno je blizu realizacija angažiranja Turkovića, koji je svojevremeno, između ostalih, branio i za prvoligaša Karlovca.