Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kako napraviti poslovni plan

Autor:

26.10.2009. 23:00
Kako napraviti poslovni plan

Foto: Adam VIDAS



Radi se o još jednom u nizu seminara namijenjenih poduzetnicima, kao program potpore malom i srednjem poduzetništvu, a čiji je cilj naučiti polaznike osnovama poslovnog planiranja i izrade poslovnoga plana u nekoliko koraka


U Razvojnoj agenciji Zadarske županije jučer je u sklopu projekta “Obrazovanje za poduzetništvo” održan seminar na temu “Poslovni plan”.
Radi se o još jednom u nizu seminara namijenjenih poduzetnicima, kao program potpore malom i srednjem poduzetništvu, a čiji je cilj naučiti polaznike osnovama poslovnog planiranja i izrade poslovnoga plana u nekoliko koraka – kroz definiranje strateških ciljeva i prioriteta te kreiranje strateškoga plana.
Predavač na seminaru bio je marketinški trener dipl. oecc. Orhan Lujinović, koji je marketinško iskustvo stekao u vodećim hrvatskim agencijama za oglašavanje te multinacionalnim i domaćim tvrtkama.
– Nakon tema poput onih o upoznavanju poduzetničke okoline ili upravljanja u vrijeme krize, u studenom slijedi i marketing, a u planu su još i vještine pregovaranja i govorne vještine te kreiranje brandova i zadružno poduzetništvo, najavljuje Matilda Dragić, stručna suradnica za malo i srednje poduzetništvo u Razvojnoj agenciji, napominjući da se uz prilagođavanje njihovim potrebama odabiru teme koje su poduzetnicima najzanimljivije. Među njima posebno se ističu one vezane za marketing, vještine pregovaranja i poslovni plan.
Seminari se odvijaju u obliku interaktivnih radionica, na koje se obično prijavljuje oko dvadeset polaznika, a po završetku i uspješnom svladavanju, polaznici dobivaju uvjerenje o odslušanoj temi.
– Na radionice poduzetnici dolaze s konkretnim pitanjima i problemima te ovdje nalaze traženi odgovor, kaže Dragić, napominjući da ciklus edukacija godišnje obuhvaća 12 do 13 seminara, a uz poduzetnike, u posljednje vrijeme među zainteresiranim polaznicima ima i dosta studenata ekonomije.