Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Morić na mjesec dana iza rešetaka, Klarić i Vunić pušteni

Autor: Suzana Bandić

26.10.2009. 23:00
Morić na mjesec dana iza rešetaka, Klarić i Vunić pušteni

Foto: Filip BRALA



Morića i Vunića se sumnjiči da su uz prijetnju nožem iz Bakmaza u Zadru odnijeli 1500 kuna iz blagajne, dok se Klarića tereti za pljačku trgovine Kuman u u Benkovcu iz koje je prijeteći trgovkinji pištoljem uzeo oko 2.000 kuna


Renato Klarić (20) iz Stankovaca, Nikola Marko Morić (18) iz Splita i Ante Vunić iz Zadra uhićeni su prijepodne zbog sumnje da su pljačkali trgovine uz prijetnju noževima i pištoljima, a nakon dovršene kriminalističke obrade uz kaznenu su prijavu zbog razbojništva privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću.
Stankovčanin Renato Klarić nakon kriminalističke istrage priveden je istražnom sucu oko 12 sati, a sumnjiči se da je koncem rujna uz prijetnju pištoljem opljačkao trgovinu “Kuman” u Starčevićevoj ulici u Benkovcu. U strahu za svoj život trgovkinja mu je dala novac iz blagajne u kojoj se nalazilo oko 2.000 kuna.
Nakon saslušanja Mikolčević ga je s obzirom na to da tužiteljstvo nije predložilo njegovo zadržavanje pustio na slobodu. Klarić je iznio svoju obranu te je priznao razbojništvo, no, kazao je kako je bila riječ o plastičnom pištolju.
Splićanin Marko Nikola Morić i Zadranin Ante Vunić uz kaznenu su prijavu u Istražni centar privedeni oko 14 sati. Njih se sumnjiči da su koncem prošlog tjedna zaprijetili nožem trgovkinji “Bakmaza” u Strossmayerovoj ulici u Zadru te joj uzeli 1.500 kuna iz blagajne.
Obojica mladića su tijekom saslušanja istražnom sucu priznali počinjenje djela nakon čega je Vunić pušten na slobodu, dok je Morić zbog opasnosti od ponavljanja djela zadržan u jednomjesečnom pritvoru. On je, kako neslužbeno doznajemo, bio organizator “posla”.
Osim zadarske policije koja ih je prijepodne uhitila, za Morićem i Klarićem traga i šibenska policija zbog jednog razbojništva u Vodicama za koje se sumnja da su ga učinili zajedno. Inače, sva trojica razbojnika otprije su poznata policiji, a Morić je već prijavljivan zbog narušavanja javnog reda i mira i zloporabe opojnih droga.
Kako neslužbeno doznajemo, sva trojica se međusobno jako dobro poznaju i druže u slobodno vrijeme, a Vunića se sumnjičilo da je “asistirao” Klariću u pljački trgovine u Benkovcu, no u nedostatku dokaza kojima bi se to i potkrijepilo, protiv njega za to djelo policija nije podnijela kaznenu prijavu.