Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ćurjurić: Split moramo pobijediti

26.10.2010. 22:00
Ćurjurić: Split moramo pobijediti


Dragovoljac je prošao, ali daleko smo od sigurne zone. U subotu protiv Splita moramo osvojiti tri boda jer inače neće biti dobro – kaže Ćurjurić


Potez Ivana Ćurjurića na utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca sigurno nije jedinstven, ali je svakako rijedak. Tek što je zamijenio Antonija Mršića u 87. minuti Ćurjurić je ušao u igru i odmah izveo slobodni udarac s nešto više od 20 metara. I to kako izveo, prvi kontakt s loptom i – pogodak.
– Nekoliko minuta sam čekao prekid nakon kojeg bih ušao u igru. Skakutao sam uz liniju igrališta jer je bilo jako hladno. Kad sam konačno dočekao prekid Mršić je vidio da treba izaći, ali prije toga želio je izvesti slobodni udarac. No, to nije bilo moguće jer je izmjena već bila označena. Kako je Mršić izašao ja sam izveo slobodni udarac i preko zida pogodio mrežu – zadovoljno će Ćurjurić čiji je pogodak tim zanimljiviji kad se zna da je utakmica protiv HD-a bila prvi Ćurjurićev nastup ove jeseni nakon 2. kola kada je ušao u igru u drugom poluvremenu u domaćoj utakmici protiv Karlovca. Tada je Ćurjurić asistirao Santiniju za konačnih 2:0. U međuvremenu više od dva mjeseca bio je izvan nogometa.
– Pojavili su se problemi s trbušnim zidom i preponama. Otišao sam u Pulu kod Stanislava Peharca i tamo sam na terapijama bio 35 dana. Operacija nije bila moguća, pa sam svaki dan u Puli radio po posebnom programu. Kad je to prošlo prije 20-ak dana sam se vratio u Zadar i počeo s laganim treninzima. Sada treniram punim intenzitetom, iako još nisam spreman za 90 minuta. Povremeno osjetim bol, ali to nije ništa zabrinjavajuće. Fizički sam spreman, ali budući da sam veći dio vremena obavljao ostale suhe treninge nedostaje mi više trčanja. Očekujem da će i taj dio biti riješen za 2-3 kola.
Do povratka u Zadar u siječnju 2009. Ćurjurić nije imao problema s ozljedama. No, na Stanovima su počeli poteškoće, najprije koljeno, a sada trbušni zid. Sve to udaljilo ga je iz statusa standardnog igrača. Ipak, i s relativno malom minutažom Ćurjurić je prošle sezone zaslužio Trofej Zadarskog lista “Hrvoje Ćustić”. Kakva su očekivanja ove sezone?  
– Za sada sam na klupi, a ako bude zdravlja na proljeće bi trebalo biti bolje.
Nakon vodstva Zadrana od 2:0 HD je početkom drugog poluvremena smanjio na 2:1. Mnogi su se tada sjetili gostovanja kog Intera i Rijeke, utakmica u kojima Zadru ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna za barem bod u tim dvobojima.
– Svim nam je to prošlo kroz glavu, posebno nakon što nas je Dragovoljac pritisnuo početkom drugog poluvremena. Srećom, nakon trećeg gola bila je jasno da ovu utakmicu ne možemo izgubiti.
Zadrani su se pomakli za jedno mjesto i trenutačno su 13. No, i ta pozicija vodi u Drugu ligu.
– Dragovoljac je prošao, ali daleko smo od sigurne zone. U subotu protiv Splita moramo osvojiti tri boda jer inače neće biti dobro.


 SRETNA KRANJČEVIĆEVA




Na samu pomisao da ih očekuje utakmica u Kranjčevićevoj ulici Zadranima je dugo godina padao mrak na oči. Naime, momčad sa Stanova na tom je stadionu sve donedavno u utakmicama sa Zagrebom u pravilu upisivala poraze, nerijetko i vrlo teške poraze. No, nakon što su u ulici pjesnika svoje utakmice počeli igrati Croatia Sesvete i HD situacija se preokrenula. Posljednju pobjedu u Prvoj HNL prije utakmice s “crnima” Zadar je zabilježio baš u Kranjčevićevoj ulici 27. ožujka 2010. (Croatia Sesvete 2:1). Stadion Zagreba i Ćurjuriću je posebno drag.
– U Kranjčevićevoj sam debitirao za Hajduk na utakmici protiv Zagreba. Lani sam na tom stadionu zabio gol Croatiji Sesvete iz slobodnog udarca, baš kao i u petak protiv Hrvatskog dragovoljca.