Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Fiat izgorio zbog kvara na elektorinstalacijama

26.10.2011. 22:00
Fiat izgorio zbog kvara na elektorinstalacijama


Zadarska policija i vatrogasci u utorak oko 23 sata zaprimili su dojavu o požaru na automobilu parkiranom pred obiteljskom kućom u Debeljaku.
Vatrogasci su odmah izašli na teren te ugasili vatru koja je zahvatila fiat bravo zadarskih registracija u vlasništvu 57-godišnjeg mještanina M. D. U srijedu ujutro, nakon što su se za to stekli uvjeti, na vozilu koje je u potpunosti izgorjelo, policijski tehničari obavili su očevid.
Iako se u početku špekuliralo kako je požar podmetnut te se govorilo o mogućnosti da se nekom zamjerio vlasnikov sin, koji inače u mjestu radi kao inkasator za vodu, očevidom je utvrđeno da je uzrok požara koji je izbio ispod poklopca motora auta, zapravo kvar na elektroinstalacijama.
Lažirali prometnu nesreću i unovčili kasko-policu
Zbog prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja, policija je jučer kazneno prijavila 32-godišnjeg muškarca iz okolice Obrovca i 46-godišnjeg Zagrepčanina. Sumnjiči ih se da su još u prosincu 2009. godine u Obrovcu ostavili na cesti svoje oštećene automobile i potom policiji lažno prijavili da su imali prometnu nesreću. Nakon toga, domišljata su dvojica otišli u osiguravajuće društvo gdje su zatražili naplatu štete. Kako je mlađi muškarac imao kasko policu, njemu je isplaćen iznos veći od 50 tisuća kuna.
Lažnom zadužnicom prevario poduzeće za milijun kuna
Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju. On je još 2008. godine kao direktor poduzeća jednog trgovačkog društva iz Zagreba izdao bjanko zadužnicu u iznosu od milijun kuna i mjenicu kao jamstvo za kupnju nekretnine na području Garešnice, iako je znao da mu je račun u blokadi. Potom se i uknjižio kao vlasnik nekretnine, a riječ je o poljoprivrednom zemljištu i kući s popratnim objektima, a da do danas nije uplatio traženi iznos. Policija ga sumnjiči da je na taj način doveo u zabludu i “olakšao” dioničko društvo s područja Gračaca, za čak milijun kuna.
Uhvaćen 21-godišnji lopov koji je „ordinirao” po Kukljici i Zadru
Policijski službenici Prve policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je potkraj rujna provalio u ugostiteljski objekt u Kukljici – izvijestili su jučer iz PU zadarske navodeći kako je mladić ukrao novčani polog i više boca alkoholnog pića, a sumnjiče ga i da je u srpnju oštetio vrata na kući 69-godišnjeg Kukljičanina. Policija mladića tereti i za krađu novčanika u Ulici braće Vranjanina u Zadru. Krađa se dogodila 6. listopada, a novčanik je inače bio u vlasništvu 34-godišnje Zadranke. Policija je protiv 21-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog provale i krađe.
Lopov „opustošio” vikendicu u Sukošanu
Da lopovi kradu zaista sve što im se nađe pod rukom, pokazalo se u slučaju koji je policiji prijavio 59-godišnji vlasnik vikendice u Sukošanu. Njemu je nepoznati lopov provalio u kuću i odnio mu perilicu za rublje, sustav za solarno grijanje i plinske boce, a sveukupna šteta je oko 40 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja policija je podnijela kaznenu prijavu, a za ukradenim predmetima se traga.
S parkirališta ukraden ford mondeo
Osobno vozilo marke ford mondeo bez registracijskih oznaka ukradeno je s parkirališta u Ulici Josipa J. Križanića. Krađu za koju se sumnja da je počinjena u proteklih mjesec dana, policiji je prijavio 40-godišnji vlasnik procijenivši štetu na oko 12 tisuća kuna.