Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gaćina potencijalni A olimpijski kandidat

26.10.2011. 22:00
Gaćina potencijalni A olimpijski kandidat


Vijeće je usvojilo prijedloge o uvrštenju korisnika razvojnih programa, pa je u olimpijskom programu stolnotenisač Andrej Gaćina, koji je nedavno osvojio europsko zlato u parovima, ušao u kategoriju potencijalnih A olimpijskih kandidata


Očekujem da će HOO, kao i dosad, imati potporu državnog proračuna za nastup Hrvatske na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, kazao je na 29. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu predsjednik Zlatko Mateša.
– Sve dosadašnje olimpijske igre na kojima je nastupila hrvatska olimpijska delegacija imala je potporu državnog proračuna iz tekuće zalihe. Stoga vjerujem da se ništa neće promijeniti, te da će HOO nasljedovati sredstava koja su mu potrebna ove godine za četverogodišnji projekt OI London 2012, kazao je Mateša raspravljajući o izvršenju plana i programa za devet mjeseci predolimpijske 2011. godine. Vijeće HOO-a usvojilo je u potpunosti informaciju o izvršenju proračuna HOO-a i odnos planiranih i rashoda prihoda koji su manji za više od šest milijuna kuna, a prema preraspodjeli sredstava državnog proračuna za 2011.
Vijeće je usvojilo prijedloge o uvrštenju korisnika razvojnih programa, pa je u olimpijskom programu stolnotenisač Andrej Gaćina, koji je nedavno osvojio europsko zlato u parovima, ušao u kategoriju potencijalnih A olimpijskih kandidata, dok gimnastičarka Tina Erceg nije ispunila uvjete za ulazak u program i ostaje u razvojnom programu III. Istom odlukom gimnastičarima Mariju Možniku i Robertu Seligmanu ukinut je status potencijalnih B olimpijskih kandidata, jer nemaju više mogućnosti ostvariti pravo nastupa na OI u Londonu. Bacaču diska Rolandu Vargi Vijeće je potvrdilo status evidentnog olimpijskog kandidata, bacačici diska Veri Begić status potencijalne A olimpijske kandidatkinje, a tenisačici Petri Marić status potencijalne B kandidatkinje.
Vijeće je podržalo plodonosni partnerski odnos sa Hrvatskom lutrijom s kojom će sufinancirati sportske škole iz 12 županijskih sportskih zajednica kao nastavak projekta iz 2010. i programa sporta na lokalnoj razini kada su potpomognuti programi iz devet sportskih zajednica županija. Prva županijska zajednica, kako je izvijestio glavni tajnik HOO-a Josip Čop, kojoj će se svečano uručiti ček na iznos od 40 tisuća kuna, prema rasporedu dobivenim javnim ždrijebom i bit će Krapinsko- zagorska 7. studenoga.
Članovi Vijeća su prihvatili prijedlog izmjena pravilnika o izboru najuspješnijih sportaša i trenera kao i najuspješnijih sportaša mladih dobnih kategorija kandidata za nagradu “Dražen Petrović” kao ravnopravne nagrade HOO-a. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad tradicionalnom Ljetnom školom kineziologa Hrvatske kojoj je HOO bio pokrovitelj punih dvadeset godina, a poduprlo je i zamolbu Hrvatskog športskog plesnog saveza za prijemom u hrvatsko državljanstvo Bjeloruskinje Tatsiane Lahvinovič, koja je ovogodišnja svjetska prvakinja.