Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pravim pristupom i Darda treba pasti

26.10.2011. 22:00
Pravim pristupom i Darda treba pasti


Koncentrirani smo trenutačno samo na Dardu, imamo još dva dana da se spremimo što bolje i nadamo se da ćemo nakon subote i dalje biti prvi na ljestvici – kazao je Ivanov


Pogled na ljestvicu A-1 lige nudi prizor koji košarkaši Zadra, a i ni njihovi navijači nisu vidjeli jako dugo. Igrači Aleša Pipana trenutačno se nalaze na prvom mjestu A-1 ligaške karavane, što je sigurno optimistično s obzirom na mnoge loše vijesti koje su stizale s Višnjika prošlih sezona. Doduše, to prvo mjesto i nije neko čudo ako se zna da su Zadrani predodređeni u ovoj ligi za jedinicu nakon 22 odigrana kola, a gotovo ravnopravno se uz njih nakon tri odigrane utakmice nalazi još pet klubova s po dvije pobjede i jednim porazom. Optimizam budi i dobra igra prikazana u drugom poluvremenu protiv Alkara koji je apsolviran i lakše nego što se očekivalo. Vjerojatno slično čeka za dva dana i VROS Dardu koja gostuje na Višnjiku. Iako se tako optimistične najave neće moći čuti iz usta samih igrača. Kapetan Ive Ivanov zna da će se ovosezonski Zadar morati za svaku pobjedu u A-1 ligi svojski potruditi.
– Veseli nas pobjeda u Sinju i sigurno smo napunjeni samopouzdanjem pred dolazak Darde u subotu. Uspjeli smo nakon lošeg prvog poluvremena koje smo izgubili pet poena razlike zaigrati čvršće i agresivnije u nastavku te je taj pristup vrlo brzo počeo donositi plodove. Bili smo konkretni u oba pravca i zaključili tu treću dionicu s 28:12, što nam je uvelike olakšalo privođenje utakmice kraju. Uzeli smo važna dva boda s gostovanja gdje će rijetko kojoj drugoj momčadi to uspjeti. Pokazali smo karakter i sami sebi dokazali da možemo odigrati na jednoj višoj razini nego do sada – kazao je kapetan Ivanov koji je u gostovanje u Sinju odradio poslovično dobro, s 10 ubačenih poena i 8 skokova.
U subotu imate lijepu priliku da se domognete treće pobjede.
– Darda je prije svega momčad puna iskusnih pojedinaca među kojima treba istaknuti veterana Zvonimira Ridla, koji ne samo da zabija, nego je još uvijek odličan skakač i asistent. Uz njega najveća opasnost nam prijeti od njihovog novog organizatora igre pristiglog iz Kvarnera, Juge, te također novog igrača Perajice koji dominira pod obručima svojom jakom konstitucijom. Ipak, svjesni smo da smo mi favoriti, igramo u svojoj dvorani te ako budemo pravi, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Nakon Darde, u 6. kolu ste slobodni, a onda vam slijedi tri teška protivnika, od čega su dva gostovanja. Gostujete u Zaboku, dočekujete Jolly, pa na Gripe protiv Splita. Tada bi ova mlada momčad trebala položiti ispit zrelosti i u slučaju pozitivnih rezultata put ka Ligi za prvaka bio bi dobro utaban.
– Nakon Darde imamo 14 dana bez službenih utakmica, no to ne znači da ćemo se odmarati ili nešto slično. Doći će nam idealno to razdoblje za treninge na kojima ćemo usavršavati sve ono gdje trenutačno još zapinjemo. Iza većine nas je već dva mjeseca rada, a svjesni smo da samo mukotrpnim radom možemo sigurno broditi ka našem cilju, ulasku u Ligu za prvaka. Uvidjeli smo nakon Križevaca da nema nijednog laganog terena za nas i da u svakoj utakmici moramo biti 100 posto unutra ako mislimo pobijediti. Stoga ne treba previše razbijati glavu o sljedećim protivnicima osim onom prvom koji nam dolazi. Koncentrirani smo trenutačno samo na Dardu, imamo još dva dana da se spremimo što bolje i nadamo se da ćemo nakon subote i dalje biti prvi na ljestvici – za kraj je kazao Ivanov.


Popraviti obrambeni skok




Momčad s Višnjika pod vodstvom Aleša Pipana još uvijek traži onu pravu formu. Mnogo je novih igrača, od kojih je dosta neiskusnih dok su neki silom prilika morali preuzeti uloge nositelja. Posla uvijek ima, napredak se traži iz utakmice u utakmicu. Ima li neki segment u igri koji primjetno treba popraviti?
– I u uigranijim i iskusnijim sastavima uvijek ima mnogo segmenata igre koji traže popravak, pa tako i kod nas. Mislim da nam je u ove tri utakmice dosad najviše problema pravio naš loš obrambeni skok. Vidjelo se to u Križevcima, u jednom dijelu utakmice protiv Svjetlosti, a i u prvom poluvremenu u Sinju. Protivnici su nam znali ponavljati napade napadačkim skokom što moramo obavezno korigirati za sljedeće utakmice.