Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

S poezijom u tjedan

26.10.2011. 22:00
S poezijom u tjedan


Članovi književne udruge “ZaPis” održali su u utorak navečer u caffe baru Jazzva večer poezije. U sklopu Jazzvinog promoviranja nedovoljno afirmiranih književnika “Uvijek kad dođe mojih pet minuta, sat stane”, ali i Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine u znaku poezije jedan dio ZaPis-a čitao je poeziju i lirsku prozu.
U izuzetno popunjenoj Jazzvi večer je počela sa snažnom poezijom Ivana Boška Habuša koji je čitao pjesme na hrvatskom, katalonskom i talijanskom jeziku. Nešto smirenijim tonovima nastavila je Iva Pejković, inače kratkopričašica koja je posebno za ovu prigodu odlučila iskoračiti i s poezijom, a uz pjesme ljubavnih i intimnih tonova pročitala je i dvije lirske proze.
Jesenskim bojama i snažnim ljubavnim stihovima predstavila se Tihana Gambiraža, a večer je završila Andreom Maltom koja je u večer unijela, uz katalonski i talijanski Boška Habuša, i slovenski duh.
Unatoč malim organizacijskim propustima, pa se tako u publici s vremena na vrijeme čuo žamor, ZaPisc-i su ostali odlučni i čitali za veliku većinu posjetitelja koji su ipak došli slušati poeziju. Nastavak promicanja poezije u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine pod logom “Čitajmo pjesnike” ZaPis će nastaviti 9. studenog u 19. sati u kući knjige, Gradskoj knjižnici Zadar. Osim vlastite čitat će se i poezija poznatih i nepoznatih pjesnika, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje pjesničke riječi.