Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Treba nam kontinuitet dobrih rezultata

26.10.2011. 22:00
Treba nam kontinuitet dobrih rezultata


Nismo do kraja uspjeli naplatiti šest bodova protiv Hajduka i Dinama na koje je malo tko računao pred početak sezone – kaže Vasilj


Ako je prije početka sezone bilo dvojbi tko će na lijevi bok nakon trećine odigranih utakmica stigla je potvrda – Ivan Anton Vasilj je prvo, a Perica Šare drugo rješenje. Vasilj je skupio 11 nastupa (Šare dva) izostao je smo jednom (Zagreb) i to zbog tri žuta kartona. No, u porazu u Vinkovcima u prošlom kolu u momčadi su bili i Vasilj i Šare. Prvi je pomaknut na lijevog veznog, a drugi je igrao na lijevom boku. Dojam?
– Loš. U Vinkovcima smo prema naprijed bili bezopasni, a na taj način ne možemo igrati. Ni ja ništa nisam odigrao, uklopio sam se u loše izdanje cijele momčadi – naglasio je Vasilj koji osim za bodovima nakon Vinkovaca žali i za kontinuitetom.
– Pobijedili smo Hajduk i Dinamo i to je velika stvar. Međutim, nedostaje nam kontinuitet, a to znači barem nekoliko utakmica bez poraza. Za sada se dobro držimo, na devetom smo mjestu, pet bodova ispred zone ispadanja i to je dobra strana polusezone. Ona lošija je da nismo do kraja uspjeli naplatiti šest bodova protiv Hajduka i Dinama na koje je malo računao pred početak sezone. Bod koji smo osvojili u Puli i Šibeniku nije loš, ali kada se sjetim da smo oba puta vodili žao mi je što barem jednu od te dvije utakmice nismo pobijedili jer su to klubovi koji se bore za ostanak.
Specifična pozicija
U Vinkovcima je momčad sa Stanova igrala gotovo bez pola igrača koji su prethodno bili u prvih 11.
– Momčad se dobro posložila u prvom dijelu sezone i kada je tako, svaki značajniji izostanak igrača može nam biti problem. U Vinkovcima smo dosta izmijenili pozicije, ušli su i neki novi igrači i u svemu tome nismo se najbolje snašli.
Zadar je na Stanovima pobijedio u posljednja dva domaća dvoboja (Zagreb, Dinamo). Kakve su šanse da su u tom dijelu u subotu (16 sati) protiv Slaven Belupo dogodi – kontinuitet?
– Šanse su vrlo velike jer na Stanovima nitko protiv nas nije favorit. Nije to bio ni Dinamo pa neće ni Slaven Belupo. Međutim, neće to biti laka utakmica. Koprivničani igraju vrlo solidno i čini mi se da su nakon male krize ove godine na tragu nekih ranijih sezona u kojima su bili među najboljim momčadima lige i kada su nastupali u europskim natjecanjima.
Vasilj je uz Luku Begonju i Antu Sarića jedan od onih mladih igrača koji za sada dobro koriste povjerenu im minutažu.
– Ja sam zadovoljan, neke stvari u svojoj igri sam ispravio, a na nekima trebam još raditi. Bokovi su specifična pozicija u rasporedu u kojem igramo scecifična pozicija budući da treba kvalitetno igrati u oba pravca.
Kompletni protiv Slavena
Osim Jure Jerbića, kojeg nema još od 4. kola i utakmice s Lokomotivom te Mihaela Kovačevića, čiji se povratak u momčad očekuje za desetak dana, Zadar bi protiv Slavena trebao biti u najjačem sastavu.
– Povratak svakog igrača u momčad za nas je dragocjen, a svakako je vrlo bitno i to da nam se vraća Ivana Santini. Znamo svi u kakvoj je formi i ako je mogao zabiti Hajduku i Dinamu sigurno da će biti opasan i protiv Slavena. Ne bude li ponovno nekih ozljeda očekujem da ćemo biti kompletni, a na taj način rastu i naše šanse za pobjedu.
Vasilj zaključuje – tri boda u subotu su jedini izbor.
– Slaven je u posljednjim nastupima u Zadru igrao jako dobro, ali mi moramo razmišljati samo o pobjedi. To je jedini način na koji se i dalje možemo držati u sredini ljestvice.


Slaven bez Aljoše Vojnovića




Na službenoj internet stranici Slaven Belupa objavljeno je da bi Aljoša Vojnović, napadač Koprivničana, ovog tjedna trebao obaviti operativni zahvat trbušnog zida. Stoga se Vojnović najvjerojatnije neće pojavljivati u momčadi do kraja jesenskog prvenstva, kao ni Stjepan Geng koji je prije desetak dana u koprivničkoj bolnici obavio artroskopiju koljena. U završnici prvog dijela natjecanja Roy Ferenčina, trener, tako neće moći računati na spomenute igrače, pa će prigodu za nastup dobiti neki nogometaši koji su do sada uglavnom bili na klupi.


Stigla jesen, prazne se tribine


Na osam utakmica 12. kola Prve HNL lige prema službenim podacima delegata utakmica bilo je samo 10.400 gledatelja na stadionima što je najmanje u odnosu na do sada odigrana kola. Ovaj podatak je pomalo i očekivan jer prema statističkim podacima iz prethodnih prvenstava vidljivo je da loši vremenski uvjeti (kiša i hladnoća) dolaskom jeseni bitno uvjetuju posjet gledatelja na stadionima. Osim toga infrastrukturni uvjeti na većini stadiona (među kojima su i Stanovi) ne osiguravaju kvalitetne uvjete za gledatelje jer nema (ili nema dovoljno) natkrivenih mjesta. Do ovog kola najmanji posjet zabilježen je u 10. kolu kada je bilo 15.500 gledatelja, dok je najviše zabilježeno u 7. kolu kada je na osam utakmica bilo 35.600 gledatelja. Na do sada odigranih 96 utakmica ovogodišnjeg prvenstva bio je prosječno 2.521 gledatelj po utakmici uz napomenu da će prosjek približavanjem kraja polusezone sigurno smanjivati.