Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nagrađeni “Neron” otvorio novu sezonu

Autor: Valentina Mlađen

26.10.2012. 22:00
Nagrađeni “Neron” otvorio novu sezonu

Foto: GK Zadar



Zadarski pisci okupljeni u udruzi ZaPis otvorili su u četvrtak u već poznatom okupljalištu Gradskoj knjižnici Zadar, još jednu književnu sezonu.
Prva čitateljica bila je dobitnica nagrade Mate Raos, Staša Aras koja je publici čitala nagrađenu priču “Neron”. Priča je nastala na radionici kreativnog pisanja u Zadru OtPis, a njena okosnica je djetinjstvo jednog siromašnog dječaka. Andreja Jezeršek Malta, zadarska spisateljjica slovenskih korijena bavila se jednom od svojih prokušanih tema, ženskim identitetom dok se Iva Pejković u svojoj priči “Biti ili ne biti Masterchef” pozabavila ženama koje se baš i ne snalaze u kuhinji. Ista priča objavljena je i kao kolumna na portalu eZadar.
Robert Nezirović pročitao je priču neobična naziva ”Gumeni patuljci i plišani medo se možda vole, a možda i ne” o jednoj nesuđenoj ljubavi, a prozu je razbila Nikolina Dolfić modernim stihovima inspiriranim (ne)snalaženjem mladog para u podstanarstvu.
Slijedeća književna večer ZaPisa na rasporedu je na Dan grada Zadra, 21. studenog, a ovoga puta suvremeni zadarski pisci predstavljat će na zabavan i nekonvencionalan način poznate zadarske pisce kroz povijest.