Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Braća Šalov se ne sjećaju većine sukoba

26.10.2016. 22:00
Braća Šalov se ne sjećaju većine sukoba


Jučer je u Ulici Antuna Barca 3G, u naselju Smiljevac, rekonstruiran događaj u kojem je, 1. lipnja 2013. godine, došlo do fizičkog obračuna između pekara Martina Palokaja i dvojice braće Josipa i Dominika-Antonija Šalova. Rekonstrukcija je provedena na zahtjev obrane optuženog Palokaja, a područje omeđeno policijskom trakom prostiralo se od ulaza u zgradu gdje žive braća Šalov, do trafostanice i prostora ispred pekare u vlasništvu Martina Palokaja.
Tijekom glavne rasprave došlo je do obrata u zastupanju, jer su najprije braća Šalov podnijela privatnu tužbu protiv Palokaja, da bi 18. srpnja ove godine slučaj preuzelo Županijsko državno odvjetništvo.
Za vrijeme rekonstrukcije događaja uz sutkinju Županijskog suda Dijanu Grancarić, ujedno i predsjednicu Sudskog vijeća, zastupnika optužbe iz Županijskog državnog odvjetništva Slobodana Denonu, optuženika i oštećenike, na mjestu gdje se dogodio ovaj incident iscrtane su linije kretanja i situacija koje su se dogodile prije više od tri godine.
Okrivljenog Palokaja braća su teretila za pokušaj ubojstva u noći 1. lipnja 2013. godine kada im je on, navodno, u fizičkom obračunu zadao ubode nožem.
– Došao sam na posao oko 3 sata ujutro. Netko je kucao na vrata i tražili su sendviče kojih nije bilo, pa smo im ponudili kroasane. Govorili su: ‘Jebem ti mater šiptarsku’, a moj otac im je govorio da otiđu, nakon čega su nogom otvorili vrata. Bacali su kamenje prema pekari, a bila su ih petorica. Otac se branio špatulom i četkom, te svime čime je stigao, a udaranja je bilo do dolaska policije. Razbijen je i retrovizor našeg vozila koje je bilo na parkingu, rekao je u svom iskazu tijekom glavne rasprave Christian Palokaj, sin optuženog pekara, na pitanje okrivljenikovog branitelja kako se osjećao te noći.
Tijekom jučerašnje rekonstrukcije braća Šalov na većinu su pitanja o događaju, koje im je uputio odvjetnik optuženika Željko Žuža, odgovorili kako se ne sjećaju, dok je s druge strane Palokaj bio vrlo iscrpan u svom iskazu.