Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Cibalia je oslabljena, idemo po pobjedu

Autor: Šime Ćurko

26.11.2009. 23:00
Cibalia je oslabljena, idemo po pobjedu

Foto: Vedran SITNICA



Bilo bi lijepo prije dolaska Hajduka imati tri boda više – kaže Jozinović
Utakmice 11. kola protiv Intera u Zaprešiću, kada su nakon vodstva 3:1 uspjeli izgubiti 4:3, na Stanovima će se još dugo sjećati. Goranu Jozinoviću Inter će ostati u dvostruko lošoj uspomeni, momčad mu je izgubila gotovo dobiveno, a osim toga Jozinović se ozlijedio u prvom poluvremenu i nakon Intera nije odigrao ni minute u Prvoj HNL.
– U prvi trenutak mislili smo da je riječ o istegnuću mišića, ali se kasnije pokazalo da je pukla loža. Imao sam nakon toga mjesec dana mirovanja i sada sam konačno potpuno spreman – kaže Jozinović, jedini igrač Zadra koji je nastupio za mladu reprezentaciju u posljednjim dvjema utakmicama kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Cipra i Slovačke. Mladi su Hrvati, s Jozinovićem u momčadi, obje utakmice pobijedili 2:1.
Blizu EP-a
– Nakon ozljede u Zaprešiću bio sam na ultrazvuku u Splitu i procjena je bila da bih mogao početi trenirati taman kad se okupljala mlada reprezentacija prije polaska na Cipar. Bio sam u kontaktu s izbornikom Draženom Ladićem i u početku sam radio laganim intenzitetom. Iskreno, nisam očekivao da će me Ladić koristiti, ali kad sam dobio priliku želio sam je što bolje iskoristiti.
Hrvatska je upisala šest bodova protiv Cipra i Slovačke i sada mirno čeka rasplet kvalifikacija u svojoj skupini.
– Nakon domaće pobjede protiv Srbije, koja je imala snažni odjek u javnosti, trebala nam je pobjeda na Cipru, koji nas je iznenadio u prvom kolu u Koprivnici. Ohrabreni s ta tri boda došli smo u Slovačku koja je odlična reprezentacija, a mi smo pobijedili zahvaljujući nekim nijansama koji su na toj utakmici bili u našu korist.
Nakon neuspjeha A reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nogometna javnost pažnju je usmjerila na “male vatrene” koji su blizu plasmana na Europsko prvenstvo 2011. u Danskoj.
– Imamo dobru situaciju u skupini za osvajanje prvog mjesta, s time da dalje u nekom raspletu možemo i kao drugoplasirani. Ključan će biti ždrijeb dodatnih kvalifikacija u kojima će mnogo toga ovisiti o protivniku kojeg bismo dobili.
S obzirom da je igrao za reprezentaciju očekivalo se da će Jozinović biti u momčadi za utakmicu sa Zagrebom, tim više što je do ozljede bio standardni član prvih 11.
– Zadar se taj tjedan koji sam ja proveo s reprezentacijom uigravao s Puljićem na lijevom boku. Utakmice s Ciprom i Slovačkom su me dodatno iscrpile nakon mjesec dana netreniranja i Dalibor Zebić je procijenio da ne treba ništa riskirati tako da sam propustio Zagreb. Bio je dogovor da ću ući u utakmicu bude li potrebe, ali to se nije dogodilo.
Uzvratiti Cibaliji
Zadrani su sutra gosti Cibalije u Vinkovcima u posljednjoj gostujućoj utakmici ove jeseni. Vinkovci su jedna od rijetkih prvoligaških stanica u kojima je Zadar znao uzeti ponešto bodova.
– Neću reći ništa novoga ako kažem da smo na gostovanjima, kao i prošle sezone, znatno lošiji nego kod kuće. Nadam se da će se ta praksa prekinuti u Vinkovcima, tim više što će Cibalia igrati bez četiri standardna igrača. Bilo bi lijepo prije dolaska Hajduka imati tri boda više. Cibalia nas je pobijedila 3:0 u prvoj utakmici, ali to nije bila toliko katastrofa kao što se čini iz rezultata. Prvo poluvrijeme smo bili mnogo bolja momčad s tom razlikom što smo mi naše šanse promašili, a Vinkovčani su pogađali.
Je li afera oko navodnih namještanja utakmica ostavila traga na igračima?
– Nije lako raditi u okruženju u kojem se odjednom pojavilo toliko sumnjivih utakmica. O nikakvim dogovorima ne znam ništa, znam samo to da mi igrači na terenu dajemo maksimum na svakoj utakmici. To je istina, a sve ostalo su obična nagađanja koja, uostalom, još nitko nije dokazao.


Želja napad, posao obrana


Jozinović je u Zadar došao prošle zime i to kao posuđeni igrač Hajduka. Prošlo ljeto posudba je produžena, a na polusezoni Jozinović se može vratiti u Hajduk, baš kao što se može dogoditi da i dalje nosi zadarski dres. Od dolaska na Stanove Jozinović je izgurao iz momčadi Jozu Pletikosića, koji je u međuvremenu napustio Zadar. Zapravo, Jozinović je jedan od nekolicine igrača koji su, kad su spremni, siguran izbor za prvih jedanaest.
– Imao sam u Zadru boljih i lošijih utakmica, ali ukupno gledano mislim da sam solidno odigrao. Ove sezone sam na nekim utakmicama trebao biti bolji. Nije lako igrati na boku u 3-5-2 formaciji jer me želja vuče prema naprijed, a zapravo je moj glavni posao paziti na obranu. Uvijek sam nekako podijeljen između igre prema naprijed i obrambenih zadaća.