Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rezultati kao dokaz radosti učenja

Autor:

26.11.2009. 23:00
Rezultati kao dokaz radosti učenja

Foto: Tomislav JERAK



Kako je istaknuo ravnatelj Ranko Artuković, učenici se ističu uspjehom iz obaveznog dijela državne mature, ali isto tako i postignućima iz pojedinih predmeta
U Gimnaziji Jurja Barakovića jučer je upriličena svečanost tijekom koje su uručene nagrade učenicima Škole koji su ostvarili važan uspjeh na probnoj maturi.
Kako je istaknuo ravnatelj Ranko Artuković, učenici se ističu uspjehom iz obaveznog dijela državne mature, ali isto tako i postignućima iz pojedinih predmeta.
– Izvrsni rezultati dokaz su radosti učenja koja postoji u našoj školi, što mene, a nadam se i moje kolege ispunjava ponosom zbog zajedničkih uspjeha, kazao je ravnatelj Artuković, istaknuvši da ova postignuća obvezuju svih da ne posustaju te da budu još bolji.
Najbolji sveukupni rezultat iz obaveznog dijela državne mature, s izvrsnim uspjehom iz sva tri predmeta – matematika, hrvatski i engleski jezik (viša razina), ostvarili su : Iva Sorić, Lucija Pekić, Darijo Gospić, Stefani Matašin, Ivan Magaš, Petra Vuica i Marin Mašina.
Za ostvareni visoki centil iz pojedinih predmeta, što znači da su iz određenog predmeta u određenom visokom postotku bolji od svih učenika u RH, nagrađeni su: Barbara Vujčić, Luka Šokota, Kate Šešelja, Josipa Surić, Maroje Strgačić, Marino Narančić, Veronika Mesić, Ivan Medić, Matea Mašina, Franka Marčina, Katarina Čorić, Luka Čalušić, Petra Bulić, Stefani Matašin, Petra Vuica, Iva Sorić i Lucija Pekić.
Svečanost dodjele nagrada najuspješnijima upotpunjena je i prigodnim glazbenim programom, koji su izveli učenici škole – solisti, pratnja i mješoviti zbor, uz sudjelovanje gudačkog orkestra Blagoje Berse.