Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Baranju po prvo mjesto

Autor:

26.11.2009. 23:00
U Baranju po prvo mjesto

Foto: Filip BRALA



Premda situacija na treninzima ovaj tjedan ne djeluje ohrabrujuće – kaže Ivanov
Nakon dva domaćinstva u nizu (Kaštel galerija i Dubrava) pred košarkašima Borik-Puntamike je gostujuća avantura zvana Vrijednosnice OS Darda. “Komarci” iz Baranje kako im tepaju njihovi navijači spadaju ove sezone u red najugodnijeg iznenađenja, a to su zaslužili fenomenalnim učinkom od pet pobjeda i jednim porazom što ih je prometnulo u lidera prvenstva. Hoće li ostati na toj visokoj poziciji i nakon subote uvelike će ovisiti i o Puntamičanima koji unatoč problemima s ozljedama i bolešću ne idu na “daleki” istok Hrvatske s uzdignutom bijelom zastavom. Tako misli i Ive Ivanov koji će biti jedan od glavnih aduta zelenih i na baranjskom terenu.
– Možemo biti vrlo zadovoljni s prvih šest kola u kojima smo što je najbitnije pobijedili sve u Jazinama, a malo nam je žao što nismo u Trogiru izdržali do kraja. S tom pobjedom bi bili danas prvi. No, i ovako je odlično. Dubrava je pokazala da imamo karakter, jer smo ušli loše u utakmicu. Međutim, skupili smo se i uspjeli okrenuti rezultat što nam je dosta olakšalo putovanje u Dardu – kazao je Ivanov o prošlim događajima i okrenuo se bližoj budućnosti tj. gostovanju kod Darde.
– Darda je pokazala puno u ovih šest kola i radi se o vrlo iskusnoj momčadi. Predvodi ih s klupe Damir Voloder koji je uspio složiti zanimljivu momčad. Na terenu je glavni 37-godišnji Zvonimir Ridl kojemu očito godine ne škode, nego dapače igra na visokoj razini. Imaju Ivana Krolu pod košem koji je vrlo nezgodan, a vanjska linija im je ubojita na čelu sa Čamagajevcom, Katavićem i Meznarićem koji nisu po imenima zvučni igrači, ali su sposobni napraviti velike probleme. Bez obzira na sve navedeno smatram da imamo dobru priliku pobijediti, jer imamo i mi svoga “konja za utrku”. Tu najviše mislim na našu obranu koja kad se uskladimo djeluje stvarno čvrsto i tu treba tražiti put do toliko željene gostujuće pobjede.
Da mislite ozbiljno govori činjenica da idete čak dan prije utakmice prema Baranji.
– Idemo dan prije, jer je dosta dug put. Imamo od Zagreba tri sata do Darde i trebamo biti donekle svježi za odigrati utakmicu. Ipak, situacija na treninzima ovaj tjedan ne djeluje ohrabrujuće. Imamo dosta igrača pod temperaturom i jedva bi se skupili za odigrati pet na pet na treningu. Međutim, tko god istrči na parket morat će dati svoj maksimum ako mislimo napraviti rezultat.


Bolnica u Jazinama


Pred odlazak na dug put prema istoku Hrvatske, trener Neven Plantak ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi za utakmicu protiv Darde. Lista ozljeđenih i viroznih je poduža.
– Olivariju je na početku tjedna dijagnosticiran bronhitis, Troskot, Jurjević i Čakarun su pod temperaturom, Pavić muči muku s ozljedom lista, a Dražoviću je natekla ruka nakon cijepljenja protiv gripe u ponedjeljak. Tako da nismo uspjeli ni pošteno trenirati cijeli tjedan, a većina od ovih nabrojenih neće moći zaigrati protiv Darde – izjadao se Plantak.