Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Samo da od Juga ne zaboli glava

26.11.2010. 23:00
Samo da od Juga ne zaboli glava


Dvije pobjede u sedam kola mršav je učinak Riječana koji će protiv Borik-Puntamike tražiti izlaz iz krize rezultata


Puntamičanima je sljedeća ligaška stanica Rijeka, točnije dvorana na Dinka Lukarića na Kozali gdje će odmjeriti snage s domaćim Kvarnerom. Riječane predvodi Zadranima  iznimno drag i poznat strateg Rudolf Jugo (titula prvaka 2005.) koji ne može biti prezadovoljan s onim što su dosad prikazali njegovi igrači. Dvije pobjede u sedam kola mršav je učinak Riječana koji će protiv Borik-Puntamike tražiti izlaz iz krize rezultata. U taboru Puntamičana malo je pokisla atmosfera s obzirom na posljednji poraz u Jazinama od Svjetlosti, a plan je pokušati ispraviti taj kiks već u Rijeci.
– Riječani bez obzira na loše rezultate u prvih sedam kola imaju ulogu favorita u ovoj utakmici. To govorim iz razloga što su obje pobjede uspjeli uknjižiti na svom parketu, a primjetno je da doma igraju mnogo agresivnije i s više želje za pobjedom. Njima je ova utakmica biti ili ne biti te si više ne mogu dopustiti luksuz poraza. Njihova individualna kvaliteteta je disproporcionalna rezultatima te definitivno imaju kvalitet da budu u gornjem dijelu ljestvice – kaže Plantak prije odlaska u Rijeku. Trenera Puntamičana muče sve češći izostanci njegovih igrača s treninga i utakmica.
– Svakako da nas ometa to što nismo imali normalan rad proteklih tjedana zbog mnogo problema s ozljedama. Da smo u normalnom tonusu treninga i bez tih problema koje imamo već duže vrijeme onda bismo mogli govoriti o odlasku po pobjedu. Ovako se možemo samo nadati da će oni koji su najspremniji dati svoj maksimum i vidjet ćemo kako će sve to ispasti.
Iako je Borik izgubio u prošlom kolu doma od Svjetlosti i dalje ima odličnu situaciju. Momčad je druga na ljestvici, iznad svih očekivanja.
– Imamo u sedam kola rezultate iznad svih naših očekivanja i normalno je da smo svi malo poletili nakon tih nekoliko velikih pobjeda. Ovaj poraz protiv Svjetlosti došao nam je kao jedno prizemljenje i povratak svijesti na naš glavni cilj, a to je ostanak u ligi. Odigrali smo nekoliko utakmica iznad naših objektivnih mogućnosti i došli smo u priliku čak i zapucati na nešto više, no  moramo biti realni i gledati samo sljedeću utakmicu te ne praviti neke velike planove. Ima još mnogo utakmica za odigrati, a nama će izgleda odlično doći pauza za Božić i Novu godinu kad ćemo nadam se uspjeti riješiti problem s nezaliječenošću nekolicine bitnih igrača na čelu sa Škifićem.
Raspored 8. kola: Kvarner 2010 – Borik-Puntamika (subota, 18), Split – Trogir, Zabok – Dubrava, Dubrovnik – Alkar, Svjetlost – VROS Darda.


 JUGO I RAGSDALE




Puntamičani će posebno trebati pripaziti na vanjsku linju Riječana koju predvode Jugo i Ragsdale.
– Imaju kvalitetu na vanjskim pozicijama, kao i pod košem. Jugo i Ragsdale te Gaćeša vuku konce njihove igre dok su dolje visoki i vrlo opasni igrači poput Poščića, Pehara i Filipovića. Mi imamo šansu ako uspijemo nametnuti naš prepoznatljiv stil igre – kaže Plantak.