Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tri velika boda za dobru zimnicu

26.11.2011. 23:00
Tri velika boda za dobru zimnicu


I druga subota u nizu pokazala se uspješnom za nogometaše Zadra. Na Stanovima je nakon Osijeka palo i Lučko te su sa šest velikih bodova igrači Dalibora Zebića osigurali lijepu zimnicu koja nastupa nakon sljedećeg vikenda kad se igra posljednje jesensko kolo. Dovoljan je bio samo jedan gol postignut u prvoj trećini utakmice da bodovi, možda i opstanka vrijedni, ostanu na Stanovima. Unatoč negledljivoj i rastrzanoj igri nogometaši u plavom isijavali su zadovoljstvom nakon utakmice, a pala je i pjesma u svlačionici. Slavio se strijelac Santini, ali i asistent Luka Begonja koji se ponovno prometnuo u jednog od glavnih aktera uspjeha prvoligaša sa Stanova.
– Najbitnije je da smo pobijedili iako se ne može reći da je Lučko bilo nešto posebno opasno po naš gol. Stvarali su određeni pritisak, ali nisu imali neke prilike. S druge strane mi smo uspjeli zabiti preko Santinija što se pokazalo na kraju dovoljnim iako smo trebali zabiti sigurno iz nekih naših šansi u drugom dijelu i osjetnije pobijediti – kazao je mladi Begonja nakon utakmice.
 Još mlađi od Begonje je Šime Gržan koji nije podlegao pritisku važne utakmice te se pokazao u odličnom svjetlu na desnoj strani zadarskog veznog reda.
– Znali smo da će biti teška i tvrda utakmica. Lučko je stajalo gusto u sredini terena i napadali smo preko bokova kako smo i uspjeli povesti. Kasnije je bilo teško, Lučko se pokazalo dobrom momčadi, no trudili smo se svim silama zadržati stečeno vodstvo. Uspjeli smo u tome i uzeli vrijedne bodove koji će nam puno značiti za drugi dio prvenstva na proljeće.
Na suprotnoj strani od Gržana ordinirao je Ivan Anton Vasilj. Njegova izvedba svrstava se u standardno dobre  na kakve nas je i navikao u posljednje vrijeme. I kod njega je prisutna valuta tri boda su najvažnija, ionako se ne boduje umjetnički dojam koji Zadranima definitivno ove sezone nije zaštitni znak.
– Odigrali smo ofenzivnije nego inače, s dva napadača, jer smo znali da Lučko neće puno prijetiti. Igraju u gostima dosta defanzivno i plitko stoje što nam je davalo veliku brigu prije utakmice. Srećom, zabili smo dosta rano i to nam je skinulo ogroman teret s leđa. Do kraja smo se trudili doći do još jednog gola da ne bi strepili i mi i gledatelji na tribinama, no težak teren i zatvorenost gostiju nam nisu išli na ruku.
Povezali su Zadrani šest bodova u nizu u  dva tjedna. Možda i u Splitu Zebićeve trupe mogu do kojeg boda.
– Ova pobjeda nam je od velikog značenja, jer smo nakon one velike pobjede nad Dinamom imali tri poraza u nizu i pomalo smo strahovali hoćemo li uspjeti u dvije domaće utakmice protiv Osijeka i Lučkog doći do željenih šest bodova. Sad kad smo uspjeli to je velika stvar, a nadam se da možemo napraviti nešto i u Splitu protiv Hajduka. Idemo tamo rasterećeno, na njima je imperativ pobjede pa što bude – zaključio je Vasilj.