Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kod Kauflanda upala u šaht i polomila četiri rebra

26.11.2013. 23:00
Kod Kauflanda upala u šaht i polomila četiri rebra


Tanja Kaliderna nagazila je nogom na poklopac šahta nedaleko ulaza u garažu trgovačkog centra Kaufland u Zadru koji se zbog nepravilnosti pod njom otvorio. Žena je upala u otvor većim dijelom tijela i polomila četiri rebra.
Dogodilo se to još 13. prosinca 2009. godine oko 22.40 sati, a zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti zaposlenika i prolaznika na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru jučer su sjeli Davor Brkić, tadašnji šef Kauflandove poslovnice na zadarskoj Voštarnici i Marin Benčić, današnji poslovođa koji kao drugooptuženi predstavlja trgovačko društvo Kaufland Hrvatska k.d..
Obojica optuženika koje zastupa zagrebački odvjetnik Dino Vukšić rekli su da se ne osjećaju krivima, a Brkić je u obrani naveo da je za događaj saznao par mjeseci kasnije.
– Bio je travanj 2010. kad sam za događaj doznao od policije. Nitko mi ranije ništa nije rekao niti je itko iz Kauflanda nazočio policijskom očevidu u vrijeme kad se navodni događaj zbio – rekao je Brkić dodajući da je njegov posao uključivao vođenje brige za sigurnost zaposlenika i klijenata i da je on svakodnevno obilazio centar te vizualno pregledavao je li sve u redu.
– Mi za održavanje imamo domara, a u to vrijeme bio je to Jure Gulan. Za održavanje vodovodnog i kanalizacijskog sustava angažirana je tvrtka Elkom o čemu postoji i dokumentacija – rekao je Brkić, a isto je potvrdio i njegov zamjenik Benčić.
Suđenje je odgođeno za 31. siječanj kad će biti saslušana oštećena Tanja Kaliderna te još nekoliko svjedoka.