Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sanella: Ljepota mi nije pomogla, nego odmogla

27.11.2017. 10:48
Sanella: Ljepota mi nije pomogla, nego odmogla


Provokativnija nego ikad, zadarska pjevačica Sanela Bačić ili jednostavno Sanella, kako to stoji na njenim službenim fan stranicama, nedavno je izbacila na tržište novi singl: „Zar je moguće“. Glazbu i tekst napravio je Kristijan Rahimovski, dok je aranžman radio Filip Gjud. Nakon pretposljednje pjesme „Čvor“, koja je izašla prije ljeta, Sanella se ovim novim glazbenim brojem pomalo udaljila od senzualnih „igrica“ koje su dominirale spomenitim singlom te se ovaj put odlučila za malo žešći imidž, svjesna očito svoje privlačnosti. Spot je napravila u cabaret stilu, odjevena u uski crni čipkasti korzet s plavom perikom u stilu pariškog Crazy Horsea, upotpunivši styling maskom i cigaršpicom, odlučivši se očito zapaliti ne samo cigaretu u ruci već i maštu svojih muških, dakako i ne samo muških obožavatelja.
– Kada smo Jerko Marić iz grupe Adastra s kojim surađujem i ja dobili finalni master pjesme razmišljali smo o koncepciji spota i mjestu gdje bi se mogao snimati. Moja je ideja bila da se cijeli spot snimi u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar te da uz glumca Sinišu Đona uključim i članove svog novoosnovanog benda Fenix. Nažalost dva člana benda nisu bila na snimanju spota (Roko Pavičić – tadašnji bubnjar i Ivan Vihar – električna gitara u bendu) zbog svojih privatnih razloga pa smo se mi ostali morali snaći bez njih. Vjerujem uspješno! Bubnjara je glumio Andrija Perinović, na klavijaturama je bio Renato Krizman, Marko Nakić Njake je bio za bas gitari, a gitaristu na električnoj gitari je glumio Tonči Bašić s tim da nam se pridružila i Gloria Krizman (ženski solo vokal). Styling su radili Vinko Radovčić i Ivana Libreto Habuš, kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujem na susretljivosti i pomoći. Bilo je veliko zadovoljstvo surađivati s njima, zapravo sa svim ljudima uključenim u produkciju, uključujući i Klaru Ivanović koja me odjenula, Ivanu Šimunić koja se pobrinula za frizuru, Lovru Lekaja koji je sve trenutke sa snimanja spota ovjekovječio fotografijama i ravnatelja kazališta Renata Švorinića koji nam je izašao u susret ustupivši nam HNK Zadar za potrebe snimanja spota, rezimira Sanella i dodaje da je ponosna na svoje Zadrane jer su dokazali kako se ipak drže skupa kada je potrebno.


Što se pak tiče novog imidža, kaže da je spot rezultat njenog doživljaja pjesme.
– Kada dobijem pjesmu, prvo što napravim je – pročitati tekst jer kroz tekst doživljavam pjesmu i proživljavam emociju, a kako je pjevanje zapravo jedna vrsta glume razmišljam na koji način prezentirati, predstaviti to što imam ispred sebe. Tako je bilo i ovaj put, jednostavno sam osjetila da bi upravo ovakav spot bio primjeren za moj novi singl, ističe pjevačica i dodaje da se upravo na ovaj način najbolje poistovjetila sa singlom te osjećala opušteno i inspirirano.
Dodaje Sanella i to da bez obzira koliko komplimenata dobijala na račun svog izgleda, o sebi nikada nije razmišljala na taj način.
– Možda jer nisam osoba koja pridaje previše pažnje fizičkoj ljepoti. Za mene je ljepota nešto drugo, za mene je ljepota ono što je oku nevidljivo. Ljepota mi zapravo nije pomogla u životu, samo odmogla, ako ćemo govoriti iskreno o tome. Odmogla upravo iz razloga jer je taj moj vanjski dio uvjek bio u prvom planu a ne sve ono drugo što mi je mnogo bitnije od vanjštine. Nije se lako nositi s tim teretom ponekad. Htjela bih da ljudi u meni prepoznaju vrijednost i ono što me čini osobom. Stoga bih ponovila da je po meni ljepota u oku promatrača. Stvari u životu ionako idu nekim svojim putem, same po sebi, a najbolje stvari se događaju spontano bez ikakvih primisli. Ono što mene zanima u cijeloj priči je glazba i ljubav prema glazbi, pjesme i stvaranje pjesama, iskreni tekstovi koji nose poruku jer upravo u tome je istinska ljepota, drži pjevačica.
No, svjesni da, bez obzira što to ona tako ne doživljava, njenu pojavu malo tko može ne primjetiti pa ju pitamo: plaše li te se momci Sanella, imaju li petlje uletiti takvom komadu?
– Dobro pitanje(smjeh). Pa na to pitanje ne znam što bih točno mogla odgovoriti osim da ne znam, ali ako me se plaše evo sada im poručujem da se ne trebaju plašiti. Nisam toliko opasna koliko im se možda činim(smjeh), odgovara. Promocija pjesme „Zar je moguće“ je ovu subotu u Callegro baru, a pjevačica osim toga, svoje glazbene karijere, i dalje uspješno nastavlja i onu spisateljsku. U proljeće iduće godine izlazi joj prva zbirka poezije „Prst sudbine“. Novi je singl, pak, predviđen koji mjesec prije, a radit će ga ista ekipa suradnika.