Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bog je tamo gdje se pomaže čovjeku

Autor: Marija Ćurko

26.12.2008. 23:00
Bog je tamo gdje se pomaže čovjeku


Zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa na Badnjak je pohodio Dom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru te tom prigodom predvodio svetu misu za štićenike. Nakon toga je slijedio pohod nepokretnim osobama. Nadbiskup je u propovijedi nazvao Božić svetkovinom radosti. Stoga, i unatoč životnim teškoćama, Božić daje sigurnost da nismo sami, jer Bog nas ljubi, htio je biti s nama i zato se kao malo dijete rodio.
– Isus se rodio u Betlehemu da bi postao Spasitelj svih ljudi. Zato se radujemo. Najprije su se radovali anđeli i pastiri koji su čuli da se Isus rodio u Betlehemu i požurili vidjeti Dijete povijeno u jaslama. Našli su ga i donijeli mu dar… Svaki se čovjek može radovati jer ima Boga za Otkupitelja. Otajstvo Božića je veliko i lijepo. To znači da svatko od nas kako god bili slabi u svom životu, s druge strane, imamo Spasitelja koji se rodio za nas i daje nam nadu. On se zato rodio da bi nas poveo za sobom, kako bi ga i u vječnosti gledali licem u lice, istaknuo je nadbiskup.
– Trudite se biti jedni drugima srce, dobrota, pažnja. Tako se uvijek među vama događa Božić, jer Bog dolazi uvijek tamo gdje se poštuje čovjek, nahrani, gdje mu se pomaže i priprema ono što mu je potrebno. Tamo se Bog uvijek rađa i zato u svako mjesto gdje se čovjek vrednuje, Bog dolazi da ljudima donese radost, utjehu, mir i nadu. Zato je veliko djelo uvijek pomoći čovjeku, posebno slabom i nemoćnom, jer u ljudima vidimo lice Božje, poručio je štićenicima i osoblju Doma mons. Prenđa, poželjevši im puno dobra i Božjeg blagoslova u novoj godini.