Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Moje vrijeme tek dolazi

Autor:

26.12.2008. 23:00
Moje vrijeme tek dolazi


Voditelj emisije “Nova lova”, Zadranin Toni Jeričević, odnedavno je ponovno na malim ekranima, a za vrijeme božićnih blagdana došao se “pošteno najesti” kod mame u Zadar
– Ostajem do 28., nažalost ništa od Nove godine u Zadru, a stvarno sam je planirao provesti na najzabavniji mogući način ikada – a to je ostati u miru kod kuće gledajući novogodišnji program (smijeh) nakon svih putovanja ove godine. U Zadar sam došao na maminu spizu ali isto tako povezati se sa svim prijateljima koje nisam vidio jako dugo.
* Opet si na TV-u. Kako je sve započelo?
– Oduvijek sam želio raditi na TV-u no prilike nigdje nije bilo na vidiku. Odlučio sam stvar preuzeti u svoje ruke i počeo kontaktirati producentske firme za uredničke poslove. Prva takva prilika se ukazala vjerovali ili ne u dalekoj Budimpešti, gdje sam počeo uređivati neke zabavne TV emisije za cijeli svijet. Kako imam glumačkog iskustva i kako mislim da je to jedno od područja gdje se najbolje snalazim, izgleda da me sudbina nije zaobišla tako da spletom okolnosti dobijam i svoju prvu priliku, koju sam kako je vrijeme pokazalo i opravdao.
Kazalište u kući
* Doznali smo kako te osim televizije oduvijek privlačilo i kazalište.
– Točno tako. Oduvijek! Znam da nije uobičajena praksa imati dijete koje izvuče lancune, sve stolice iz soba i pretvori hodnik u kazalište a svoju sestru u glumicu i sebi dodjeli glavnu ulogu. Naravno, svi su uredno morali platiti ulaznice za takav spektakl (smijeh). Oduvijek sam znao da je to područje u kojem se mogu najbolje snaći. Vjerujem da me zapravo i takav instinkt odveo u televizijske vode kojima se ne namjeravam prestati baviti. Dapače, i kazalište je u toj kombinaciji. Baš nedavno smo odradili božićnu predstavu u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, predstavu “Tablica dijeljenja” pod redateljskom palicom Ivana Lea Leme.
* Kad ćemo te vidjeti na kazališnim daskama u Zadru?
– Svi koji su pogledali predstavu „Priče iz 1001 noći” u HKK Zadar su me mogli već vidjeti, a hoće li neki angažman u ovoj kazališnoj kući uslijediti naknadno to će vrijeme pokazati. Mislim da hoće, optimističan sam po prirodi, ipak Zadar ima puno toga za ponuditi.
* Čudno je to da netko koga zanima kazalište istovremeno trenira košarku. Do prije nekoliko godina bio si član KK Zadar, zašto si odustao?
– Pa što je tu čudno da netko koga zanima kazalište istovremeno trenira košarku?! Jednostavno sam odlučio graditi svoj život u stvarima za koje mislim da sam više talentiran. Odlaskom na studij u SAD stvari su se značajno promijenile.
* Što se to promijenilo?
– Dobio sam priliku baviti se novim aktivnostima koje vam počnu otvarati vrata. Tu sam tek počeo zapravo glumiti u kazalištu i sudjelovati u svakom projektu kao glumac ili scenski radnik. Svidjelo mi se. Kako je kazalište jedno od profesija koje zahtijeva mnogo vremena, morao sam neke druge aktivnosti zapustiti. U ovom slučaju to je bila košarka. I mislim da je to bila dobra odluka.
Dva sata “brbljanja”
* Što se tiče tvog televizijskog angažmana vidjeli smo te kao voditelja „Nove love” i „Moj tata je bolji od tvog tate”, koja ti se emisija više svidjela?
– Moj tata je bolji od tvog tate emisija je koja mi se konceptualno više svidjela, ali zato sam u Novoj lovi nastupajući više uživao.
* U emisiji „Nova Lova” bez prekida pričaš dva sata, gdje nalaziš teme?
– Super pitanje. Prije nego dobiješ svoju priliku da nastupiš u toj emisije moraš naučiti da je to samo jedan od TV formata koji ima svoju jedinstvenu formu karakteriziranu velikim brojem ponavljanja jer se stalno mijenja publika koja gleda tu emisiju. No, isto tako osobno sam uzeo tu slobodu da sam definiram svoju voditeljski štih. Konkretno, u svaku emisiju želim unesto nešto novo, želim unijeti dobru priču, puno entuzijazma i pozitivne energije – jedan pravi zaigrani duh – tako da onih dva sata besprekidne priče što bezbolnije prođu (smijeh), a temi se dosjetim za vrijeme šminkanja prije emisije.
* Pojavivši se na televiziji postao si medijski poznata osoba, kako se nosiš sa svojom popularnošću?
– Dobro. U početku ti laska da se ljudi interesiraju, a onda kako vrijeme odmiče taj dio ide više u opis posla kojim si se odlučio baviti. Isto ću vam otkriti da me u početku krpala nekakva lagana paranoja od toga da vas poznaje netko koga vi ne poznajete. Mislim da je to sasvim normalno. Tako su mi barem rekli „neki” s Nove Tv.
* Poznato je kako se za hrvatske voditelje zanima jako veliki broj ženske populacije, prilaze li ti dijevoke u većem broju otkako si na TV-u?
– Iskreno, ne prilaze. Ali TV ima tu neku svoju čar. Osjetim da sam im nekako simpatičniji od samog početka. Toliko o tome!


 BLIC


Jutro započinjem… pranjem zubi.
Uvijek me nasmije… sestra kada priča o našim dogodovštinama iz SAD-a.
Na pusti otok ponio bih… ne znam što bih, ali znam što ne bih: TV, mobitel, laptop…
Žene nikad neće… priznati da im se sviđa onaj tzv. „najbolji frend” s kojim idu na piće
Zadnja knjiga koju sam pričitao…. Najveća Tajna od Davida Eicka. Naježim se kada pomislim na tu knjigu.
Savjet kojeg se držim… Man’ se sinko lošeg društva, rekla bi baba
Moj životni moto… Znaj ća želiš
Da sam predsjednik države… kao i svi do tada, podignuo bih noge na stol, pio kavu, čitao novine i uživao u tome što sam cool
Žene koje me privlače… privukla me već jedna i to je to
Osobine koje te privlače kod žene… dobra, pričljiva, pametna, stvarno ne znam. Mora imat ono nešto… kažu kemija.