Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Božićni darovi za osamdesetero djece

26.12.2010. 23:00
Božićni darovi za osamdesetero djece


Djed Božićnjak je  prvi put u povijesti stigao u  Drage, naselje na pola puta između Zadra i Šibenika. Smjestio se u restoranu Magdalena uz  Jadransku magistralu i podijelio 80-ak vrećica s darovima za  djecu do četvrtog razreda osnovne škole.
 Pod pokroviteljstvom novog  mjesnog odbora Drage na čelu  sa Zoranom Barešićem događaj  su organizirali mladi bračni par  Lorena i Antonio Rašin. Njima  su u realizaciji projekta pomogli  Maja Bunja, Martina Rašin,  Rosanda Barešić, Domagoj  Stojanov i Josipa Vulin. Kolače  su donirali organizatori i roditelji mališana.
– Ovo je samo jedna u nizu  brojnih akcija koje smo organizirali u posljednje vrijeme.  Želja nam je djeci priuštiti pravi  božićni ugođaj te im osim onog  materijalnog približiti prave  čari Božića, kazao je Antonio  Rašin, napomenuvši da su svjesni da najmlađe najviše vesele  božićni darovi.
 Atmosferu u restoranu Mediteran dodatno je upotpunio i  prigodno uređen prostor. Razlog je to zbog kojeg je ovaj  restoran na sam Božić protekle  kišne subote bio prepun mališana i njihovih roditelja.
– Za mnogu je djecu podjela  darova bio veliki doživljaj, a  neki su prvi put uživo vidjeli  Djeda Božićnjaka i tako se još  više razveselili njegovim darovima, naglasio je Zoran Barešić  najavljujući pritom i male  maškare tijekom karnevalskih  događanja.
 Djed je svakome podijelio  šarene darove i to upravo one  koje su djeca sama poželjela u  pismima. Nedostajala je tek  kočija s osam sobova, vile i vilenjaci te, kažu organizatori,  očekivana potpora Općine Pakoštane.