Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Krapić upotpunio kvartet Zadrana u Ciboni

26.12.2010. 23:00
Krapić upotpunio kvartet Zadrana u Ciboni


Zadarskoj koloniji u zagrebačkoj Ciboni (Stipčević, Lalić, Zubčić) pridružio se i 25-godišnji Ante Krapić. Taj je 204 visoki krilni centar potpisom na jednu i pol sezonu prešao iz A-1 ligaša Zaboka u redove hrvatskog prvaka koji je uspio u ovo blagdansko vrijeme pronaći sredstava za bogatu kupovinu s kraljevskim zalogajem u liku bivšeg NBA-ovca Gordana Giričeka. Krapićev dolazak u Ciboni je definitivno potvrda prave eksplozije ovog  inače rodom Starigrađana. U Zaboku je u prosječno 30 minuta provedenih na parketu ostvarivao učinak od 17.6 poena, 9.4 skokova s valorizacijom 22. Sve to nije moglo promaknuti Cibonašima.
– Sigurno je moja odlična igra u ovom dijelu sezone za Zabok bila dokaz da sam spreman preći u ozbiljnije košarkaške vode. Došao sam u jedan od najvećih hrvatskih klubova i zbog toga mi je velika čast. Shvatio sam već na prvom treningu da je velika razlika u kvaliteti u odnosu na sve moje dosadašnje klubove, no spreman sam na sve izazove i prepreke koje me očekuju – kazao je Krapić koji je pod vodstvom trenera Zdravka Radulovića odradio već tri treninga te čeka da se još stave neki potpisi kako bi transfer u Cibonu bio i stoposto zaključen. Da su ozbiljno zagrizli za njegove usluge dokazuje trenerovo uvrštavanje u roster za današnji ogled sa Partizanom.
– Odradio sam već tri treninga i osjetio sam trenerovo povjerenje te vidim da se računa na mene kao bitnu polugu u momčadi. Iako još treba srediti neke sitnice oko ugovora trebao bih već danas imati službeni debi i to protiv Partizana.
U svlačionici su vas dočekala neka poznata lica iz Zadra.
– Ima nas sada već četvorica, iako sam od početka primijetio da su me svi igrači odlično prihvatili. Iako nisam očekivao da će biti tako idilična situacija s obzirom na rezultate i krizu koja je tresla Cibonu. Sada je s Giričekom i nadam se sa mnom situacija bitno bolja, a i čujem da su neke plaće stigle suigračima tako da je sve sada usmjereno ka izazovima koji predstoje – zaključio je Krapić.
Put kojim je došao do Euroligaša Cibone dovoljno govori koliko je zapravo moguć uspjeh i napredovanje i onda kad ti ne daju previše prilike. Krapić je krenuo u prvu ozbiljnu sezonu na istom mjestu gdje je i danas, iz Dvorane Dražena Petrovića kad je igrao za A-2 ligaša Kaptol. Potom se vratio u Zadar gdje je bio tek jednu polusezonu u rosteru Borik-Puntamike da bi ga ozljeda koljena udaljila neko vrijeme s parketa. Povratak je bio u dresu A-2 ligaša Voštarnice u čijem dresu je odigrao briljatnu polusezonu. Prije dvije godine je prešao u Zabok gdje je dosad odigrao najbolje partije u karijeri.
– Nije bio baš neki put koji je obećavao, pogotovo nakon ozljede koljena kad mi nitko nije davao previše šansi da uopće igram košarku. Srećom od te polusezone u Voštarnici dobio sam potvrdu da mogu i kako je vrijeme teklo kroz boravak u Zaboku dočekao sam svoju priliku na velikoj sceni koju definitivno  ne mislim propustiti. A uz sve to želim potvrditi riječi trenera Radulovića s predstavljanja pojačanja da u A-1 ligi ima kvalitetnih rješenja i za najbolje hrvatske klubove.