Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ljubav duga 50 godina. Za sada…

26.12.2010. 23:00
Ljubav duga 50 godina. Za sada…


Što može biti ljepši poklon za Božić od 50 godina zajedničkog života punog ljubavi i sreće. Svojih 50 godina braka u nedjelju su proslavili supružnici Zeferin i Nedjeljka Sorić. S najbližom obitelji i prijateljima okupili su se u restoranu San Antonio u Vruljici kako bi podijelili uspomene i anegdote iz prošlosti, prisjetili se onih lijepih trenutaka, ali i onih tužnijih jer sve je to dio života, a Zeferin i Nedjeljka imaju dug i ispunjen zajednički život.
Prije točno 50 godina supružnici su, na sam Badnjak, jedno drugom obećali ljubav dok ih smrt ne rastavi. Tim putem uspješno idu i dan danas.
Njihova priča nije bila jedna od onih koja vas ostavlja bez teksta, priča iz filma, ali zato je trajna. Upoznali su se u mladosti, sreli se i zaljubili, a najnormalniji slijed događaja bio je brak. Dobili su dvoje djece, a danas imaju i dvoje unučadi te se nadaju da će ih dobiti još.
– Bilo je lijepih trenutaka, a Bože moj, bilo je i težih trenutaka. Mi smo se uvijek slagali, ali ponekad vas pogodi bolest ili neki drugi problem, no uvijek su prevladavali lijepi trenuci. A današnji dan sve govori, kaže gospođa Nedjeljka vidno razdragana okupljanjem obitelji na jednoj tako svečanoj proslavi. Uz tako veliku stopu razvoda i problema s kojima se obitelji danas susreću mi se pitamo koji je recept dobrog braka da bismo saznali da nekog pravog recepta zapravo nema.
– Recept? E, a treba se voliti, jel’ tako. Mi smo skromni ljudi, obični koji su kroz život išli s dogovorom bez svađe, barem ne žestoko. Samo malo, jer kakav bi to brak bio da je sve bilo idealno, idealnog nema. To vam je to, zaključuje gospodin Zeferin.
Pa čini se da brakovi još uvijek nisu postali suvišni u ovom modernom vremenu i da uz ljubav mogu opstati. Pravi primjer su supružnici Sorić i njihov zlatni pir,a mi im želimo da proslave i jubilarni.