Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U planu izmiještanje polovne zone “Pag 2”

26.12.2010. 23:00
U planu izmiještanje polovne zone “Pag 2”


Za premještanje dijela gospodarske zone potrebno je izmijeniti Prostorni plan uređenja Grada Paga i zbog toga je gradonačelnik Fabijanić Gradskom vijeću predložio donošenje Odluke o dopuni Odluke o izradi Izmjene i dopune (usklađenja) Prostornog plana uređenja Grada Paga što je Gradsko vijeće prihvatilo


Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je posljednjih mjeseci najavljivao premještanje dijela gospodarske zone s Julovice na drugo, prikladnije mjesto. Naime, gospodarska zona je sastavljena od brojnih privatnih parcela na kojima nisu riješeni imovinskopravni odnosi i zbog toga su mnogi investitori odustajali od gradnje gospodarskih objekata. Za premještanje dijela gospodarske zone potrebno je izmijeniti Prostorni plan uređenja Grada Paga i zbog toga je gradonačelnik Fabijanić Gradskom vijeću predložio donošenje Odluke o dopuni Odluke o izradi Izmjene i dopune (usklađenja) Prostornog plana uređenja Grada Paga što je Gradsko vijeće prihvatilo. U Odluci se navodi kako će se Poslovna zona “Pag 2” izmjestiti u skladu s prostornim mogućnostima.
– Postojeća gospodarska zona na predjelu Julovice nije zaživjela i na njoj je izgrađeno samo nekoliko gospodarskih objekata što je premalo u odnosu na ono što se očekivalo i zbog toga će se dio gospodarske zone preseliti kod mjesta Proboj, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić.
Josip Tičić, vijećnik SDP-a je rekao kako se na preseljenju gospodarske zone radi ishitreno.
– Prije donošenja odluke o mjestu na kojem će biti gospodarska zona trebalo je pozvati investitore koji u blizini tog područja žele graditi turističke objekte kako bi i oni rekli svoje mišljenje. Mislim da nitko ne želi da mu se uz turističke objekte nalazi zona s industrijskim postrojenjima, rekao je Josip Tičić.
Gradonačelnik Fabijanić je odgovorio da se u gospodarskoj zoni neće graditi industrijska postrojenja.
– U gospodarskoj zoni je predviđena gradnja i uređenje pogona koji će biti u funkciji turizma kao što je na primjer suhi vez jer će se u blizini Proboja graditi marina. U gospodarskoj zoni će se moći graditi pogoni za preradu mlijeka, proizvodnju sira i autohtonih proizvoda i to će sve biti u funkciji turizma, rekao je gradonačelnik Fabijanić.