Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Noć u kojoj recesija gubi svoju moć

26.12.2011. 23:00
Noć u kojoj recesija gubi svoju moć


Novogodišnja zabava u Biogradu na Moru pored nekoliko ugostiteljskih objekata poput dalmatinskog puba Carpymore i Grand buffeta Belvedere očekuje vas u Ilirijinom hotelu Kornati. Za zabavu do ranih jutarnjih sati na temu “blještavo i crveno”, bogatu svečanu večeru i vatromet, bit će zadužena grupa My Way iz Zadra


“Najluđa” Silvestarska noć je tu, već kuca na vrata. Naša praksa novogodišnje proslave nalaže ispraćanje stare i doček Nove godine 31. prosinca.
Iako niti u jednom naselju Zadarske županije osim u gradu Zadru, koliko nam je zasad poznato, neće biti organiziranih dočeka Nove godine na otvorenom, brojni žitelji našeg kraja će u hotelima, restoranima, kafićima, privatnim kućama i stanovima te u obiteljskom okruženju uz novogodišnji meni, vatromet poljubaca, koloplet plesova i hektolitre šampanjca te pregršt dobrih želja dočekati ulazak u 2012. godinu.
– Dva pečena odojka s raznim prilozima, kolači u kućnoj izradi, dovoljno pića, minimalna novčana sredstva i luda novogodišnja zabava su razlogom da i ove godine članice Udruge ‘Žene s osmijehom’ iz Sv. Filipa i Jakova zajedno sa svojim pratiocima u restoranskom ambijentu isprate staru godinu, govori Miluška Zelantov, predsjednica Udruge.
Zadarski doček na otvorenom
– Usprkos recesijskim vremenima božićni blagdani i Nova godina su slavljenje života, pa makar zbog recesije i skromnije nego što smo naučili, poručuje Zelantov.
Već godinama umirovljeničke udruge iz Obrovca i Sukošana organizirano dočekuju Novu godinu.
– Sukošanski umirovljenici doček Nove godine već tradicionalno organiziraju ne bilo gdje, već u Domu mladeži Sukošan. Uz bogat stol i živu glazbu sukošanski umirovljenici će se nostalgično vratiti u svoju mladost kad su se na istom mjestu godinama organizirali urnebesni dočeci Nove, najavljuje Velimir Kezmić, predsjednik Udruge Matica umirovljenika Općine Sukošan.
Pripreme za najluđi provod u najluđoj noći u godini su pri kraju. Preostalo je posvetiti se detaljima…
– Novogodišnja zabava u Biogradu na Moru pored nekoliko ugostiteljskih objekata poput dalmatinskog puba Carpymore i Grand buffeta Belvedere očekuje vas u Ilirijinom hotelu Kornati. Za zabavu do ranih jutarnjih sati na temu ‘blještavo i crveno’, bogatu svečanu večeru i vatromet, bit će zadužena grupa My Way iz Zadra. Uz razne aranžmane hotel Kornati organizira i reprizu, govore nam dobro upućeni u kafiću na biogradskoj rivi.
Zadranima i njihovim gostima mediteranski vid dočeka pružit će razne oblike zabave na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri Poluotoka do ranih jutarnjih sati prvog dana Nove 2012. godine – na Narodnom trgu, Forumu, Varoši te u Arsenalu, Q baru, Maraschino baru, bivšem klubu Gotham, hotelu Funimation Borik…
Doček u hotelu Kolovare
Jedan od najpopularnijih hotelskih dočeka već 35 godina, a riječ je o najduljoj tradiciji u Zadru pa i šire, održava se u hotelu Kolovare. Još od 1976. godine kada je izgrađen ovaj hotel. Desetljećima je to kultno mjesto Zadrana, Sukošanca, Bibinjaca, Dikljana, Kožinjana, Bokanjara, Turanjaca, Filipjanaca, otočana, Kotaraca, Podgoraca i ostalih. Ali i hotelskih gostiju.
– Imamo već dosta rezervacija za novogodišnje aranžmane i to iz Slovenije, Italije, Zagreba, Splita, a Zadrani i žitelji zadarskog okruženja tradicionalno počinju nazivati u posljednjem tjednu, čak i nekoliko sati do početka svečanog dočeka na ovom nezaobilaznom novogodišnjem okupljalištu, kaže Hrvoje Šestan, direktor hotela Kolovare.
– Svečani program započinje u 20 sati uz cocktail dobrodošlice, ukusne kanapee i laganu glazbu klape Puntamika line. Proslava se nastavlja senzacionalnom večerom od šest sljedova jela uz najpopularnije plesne hitove poznatog glazbenog sastava Riva. Goste očekuje i ranojutarnji gulaš za okrjepu uz platu sireva. Cijena dočeka iznosi 590 kuna po osobi, navodi Šestan, dodajući kako se za aranžmane s noćenjem mogu ostvariti i popusti za djecu.
Na tom kultnom mjestu u okruženju luksuza i elegancije uz ples i živu glazbu već tri i pol desetljeća na velikom uzavrelom podiju započinje odbrojavanje sata na 23:59:50. Točno deset sekundi do Nove godine – deset, devet, osam, sedam, šest…
– Nezaobilazna novogodišnja torta uz šampanjac i bogata lutrija samo su razlog više za ovu decentnu zadarsku novogodišnju noć. Naime, Kolovare već tradicionalno ugodno i bogato iznenađuje svoje vjerne novogodišnje goste, zadarsku populaciju i populaciju okruženja te hotelske goste. Organizira se i repriza dočeka za Novu godinu s posebnim menijem za samo 100 kuna, naglašava Hrvoje Šestan.