Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bakama Iki i Mariji donijeli blagdansku toplinu

Autor: Velimir Brkić

26.12.2012. 23:00
Bakama Iki i Mariji donijeli blagdansku toplinu

Foto: Velimir BRKIĆ



Radujemo se Božiću koji nas ispuni čudesnom toplinom. U granicama svojih mogućnosti osigurale smo pakete za socijalno ugrožene osobe s područja grada Benkovca. Potrebitih i nemoćnih je sve više, u mjesecu darivanja želimo poticati solidarnost u skrbi jednih za druge, kazala je Ksenija Čirjak


U sklopu božićne podjele humanitarne pomoći Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i Centar za pomoć i njegu sv. Ante iz Benkovca zajedničkom akcijom, paketima s prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama, blagdane su učinili radosnijima dvjema staricama iz Medviđe i Bruške, 78-godišnjoj Mariji Zrilić pok. Šimuna i 85-godišnjoj Iki Sakić.
– Radujemo se Božiću koji nas ispuni čudesnom toplinom. U granicama svojih mogućnosti osigurale smo pakete za socijalno ugrožene osobe s područja grada Benkovca. Potrebitih i nemoćnih je sve više, u mjesecu darivanja želimo poticati solidarnost u skrbi jednih za druge, kazala je Ksenija Čirjak, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Benkovca.
U blagdanskim danima unijeli su toplinu u domove u Medviđi i Bruškoj.
– Bakama Mariji i Iki uručile smo hranu (tjesteninu, brašno, šećer, kavu, razne konzerve, ulje, deterdžente, mandarine i jabuke), te domaće kolače koje smo same ispekle. Centar za pomoć i njegu sv. Ante im je pripremio blagdanski ručak, kazala je Čirjak, naglasivši kako su bake izrazile zahvalnost na darovima s nadom da će ih se na ovakav način češće posjećivati.
Vrijeme Božića je vrijeme ljubavi, mira i radosti, istodobno i vrijeme darivanja siromašnih i nemoćnih kako bi i oni osjetili radost Božića i nečiju pažnju.
– Nama to ne zvuči kao nešto mnogo, ali njima znači više od ičega, govori prof. Antonija Marić, ravnateljica Centra za pomoć i njegu sv. Ante Benkovac čiji djelatnici pomažu potrebitima. Svakoga dana posjećuju starije i nemoćne s benkovačkog područja te susjednih općina Zemunika, Škabrnje, Sukošana, Novigrada, Poličnika i Lišana Ostrovičkih koji spadaju pod nadležnost Centra.
– Osnovna djelatnost ustanove je pružanje pomoći i njege u kući osobi kojoj je zbog tjelesnog ili mentalnog oštećenja ili trajnih promjena u zdravstvenom stanju ili starosti prijeko potrebna pomoć i njega druge osobe, kaže Marić, istaknuvši pritom kako je u programu pomoći 300 korisnika.