Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ponavlja se natječaj za ravnatelja Doma na Voštarnici

Autor: Suzana Bandić

26.12.2012. 23:00
Ponavlja se natječaj za ravnatelja Doma na Voštarnici

Foto: Adam VIDAS



Natječaj za ravnatelja Doma za odgoj djece i mladih u Zadru ponovno je raspisan zbog formalnosti i usklađivanja s novim zakonom


Iako je prije tri tjedna okončan natječaj za ravnatelja Doma za odgoj djece i mladih te je na to mjesto 5. prosinca jednoglasno izabrana Ljiljana Šarić, polovinom prošlog tjedna izbor je poništen, a natječaj ponovno objavljen.
Kako doznajemo od predsjednice Upravnog vijeća Irene Dragić, dogodilo se to samo zbog proceduralne pogreške.
– Natječaj je poništen zbog formalnosti. U natječaju je, naime, bilo navedeno kako kandidati moraju imati pet godina radnog iskustva, ali nije bilo precizirano da tri godine od toga treba biti u sustavu socijalne skrbi kako to novi zakon nalaže. Kandidatkinja koju je Upravno vijeće jednoglasno predložilo ima sve te uvjete, ali smo zbog ostalih kandidata, po naputku resornog ministarstva, morali poništiti natječaj, pojasnila je predsjednica Upravnog vijeća Irena Dragić, ističući da ne očekuje neke promjene na ponovljenom natječaju.
Ravnateljsko mjesto u ovoj ustanovi ostalo je, podsjetimo, slobodno nakon što je dotadašnja ravnateljica Tatjana Vukman imenovana na čelo splitskog Centra za socijalnu skrb. Šarić koja kao socijalni pedagog u ovoj ustanovi radi već 28 godina izabrana je između osam kandidata.