Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U 2017. ulaze koncertom Željka Bebeka

26.12.2016. 23:00
U 2017. ulaze koncertom Željka Bebeka


Stara će se ispratiti i Nova godina u Biogradu na Moru dočekati sa Željkom Bebekom, jednim od najznačajnijih pop-rock pjevača u zadnja četiri desetljeća. Radi se o istinskom glazbenom spektaklu na otvorenom.
Jedan od najpopularnijih, ali i jedan od najdražih izvođača na prostoru bivše države, za doček Nove godine u Biogradu izvest će svoje najveće hitove, a publiku dodatno zagrijati svojom nevjerojatnom energijom. Usprkos tomu što broji 71 godinu života.
Osim besplatnog koncerta legendarnog Bebeka, koji započinje u 22 sata u Staroj, a završava u tri sata poslije ponoći u Novoj, program obuhvaća i bogatu ponudu hrane i pića.
Grad Biograd na Moru po prvi puta organizira doček Nove godine na otvorenom, u čarobnoj scenografiji centralnog gradskog parka kod autobusne stanice i crkve sv. Roka. U prostoru na kojem se održavaju Božićni sajmovi, koncert živuće rock legende održat će se u sklopu obilježavanja 40 uspješnih godina u samom vrhu glazbene scene prostora bivše Jugoslavije.
Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene nekadašnje države 1974. godine kada je u izdanju Jugotona izašao prvi album Bijelog dugmeta Kad bi’ bio bijelo dugme.
Bebek je potom postao sinonim 10-godišnjeg najplodnijeg glazbenog razdoblja grupe koju je napustio do 1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Kad je započeo Domovinski rat, preselio se u Zagreb.
Za Bebeka su pisali Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić i drugi. Bebek je njihove skladbe sa svojom karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita. Od kultnog albuma Kad bi’ bio bijelo dugme Željko Bebek je s Bijelim dugmetom objavio devet studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a u čast četrdesetog glazbenog rođendana objavljena je i njegova glazbena antologija s četiri CD-a.