Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Pobjeda vrijedi dvostruko

27.01.2011. 23:00
Pobjeda vrijedi dvostruko


Položaj na ljestvici možda sugerira da smo mi favoriti, ali u sportu je to često samo teorija – smatra Jurjević


Nakon Sinja gdje su košarkaši Borik-Puntamike odradili gostovanje prošlu subotu s porazom, ovu ih čeka domaći ispit protiv Trogira. Bit će to prva od šest utakmica u nizu do kraja prvog dijela A-1 lige u kojem Puntamičani zasad drže odlično treće mjesto. Trogirani su pak na začelju u društvu s Dubravom i sve ukazuje na to da bi u subotu dva boda trebala ostati u Jazinama. Ali opreza nikad dosta. Iako su Trogirani oslabljeni u odnosu na prvi dio sezone protiv nikoga zeleni ne mogu očekivati bodove bez “krvavih koljena”. Nema podcjenjivanja kazat će i Marino Jurjević, šuter Puntamičana.
– U svakoj domaćoj utakmici cilj nam je pobjeda, pa tako i u ovoj. Položaj na ljestvici možda sugerira da smo mi favoriti, ali u sportu je to često samo teorija. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica protiv Trogira koji jest slabiji nego u prvom dijelu sezone, no još uvijek imaju dosta kvalitete da nam naprave velike probleme – kaže Jurjević svjestan da će svaka utakmica u ovoj završnici biti od velike važnosti.
– Trebaju nam dva boda protiv Trogira, i u smislu ostanka u utrci za Ligu za prvaka, a i što je još važnije u slučaju igranja u Ligi za ostanak. Onda će nam ova pobjeda vrijediti dvostruko. Stoga je prisutna opća mobilizacija u našim redovima i želimo se prikazati u pravom izdanju.
Jurjevićeva izvedba u Sinju nije bila na očekivanoj razini.
– Izvedba je bila nikakva, ni blizu onog što mogu i trebam dati. Jednostavno sam ušao u utakmicu u nekom grču i trener me više nije ni vraćao nakon toga. Ostao sam dužan i nadam se da ću sve loše iz Sinja naplatiti već protiv Trogira. Nužno nam je da se više igrača razigra, a ne kao u Sinju kad smo imali tek Petanija u pravom izdanju.
Zdravstveni bilten?
– Dobro je što su se oporavili Mrkić i Marin, kao i Ružić kojemu je s rukom puno bolje. Jedini je u problemima Šarlija koji muku muči s temperaturom.