Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mareta će brinuti o otočnim prioritetima

27.01.2012. 23:00
Mareta će brinuti o otočnim prioritetima


Lokalna akcijska grupa priobalje i otoci Zadarske županije zvat će se Mareta, odlučeno je na jučerašnjem devetom sastanku sudionika održanom u IMPACT centru. Središte LAG-a bit će naknadno određeno u razgovoru s predstavncima jedinica lokalne samouprave na čijem se teritoriju proteže LAG. Oformljena je radna grupa koja je zadužena za statut.
– Konačnu odluku o statutu donijet ćemo u srijedu na sastanku u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Do tada će svi članovi radne skupine dobiti prijedlog statuta, imat će priliku da ga pročitaju i daju svoje komentare na njega. Puno smo do sada vremena potrošili, a neke stvari treba hitno donijeti, kaže član radne skupine Gordan Marinović.
Ideja LAG-a jest da se pokrene lokalno partnerstvo između sva tri sektora, civilnog, privatnog i javnog, kako bi zajedno odredili koji su im prioriteti i napravili strategiju, kaže Ivana Laginja iz UNDP-a:
– Oni bi trebali pružati pomoć poduzetnicima u pripremi njihovih projekte za dobivanje sredstava EU. Uvjet za to je da budu uspješno akreditiran pri ministarstvu poljoprivrede temeljem pravilnika za kojeg čekamo da uskoro bude donesen.
LAG Mareta obuhvaća teritorij Ugljana, Dugog otoka, Vira, otoka koji adminstrativno spadaju pod Grad Zadar, te podučje grada Nina i općine Privlaka. Riječ je o području površine 331,08 četvornih kilometara na kojem živi 19.216 stanovnika.