Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Markulin: Biskupi se poklonili zlatnom teletu, a izjava generala Gotovine je strašna!

27.01.2012. 23:00
Markulin: Biskupi se poklonili zlatnom teletu, a izjava generala Gotovine je strašna!


Iako ne znam je li to istina, čak je i izjava generala Gotovine nešto strašno, a nju je prigrlila boljševička vlast koja je koristila izjave “fašističkog Vatikana” kako ga je ta ista vlast nekad nazivala, grmio je Markulin dodajući da je promjena Ustava RH bila vrhunac izdajničke rabote


Akcija za bolju Hrvatsku održala je jučer tiskovnu konferenciju na kojoj su se osvrnuli na protekli referendum o ulasku Hrvatske u EU. Kako je u uvodu rekao koordinator ABH za Zadarsku županiju Arsen Pirc, zataškane su relevantne činjenice o propustima i nerealiziranim mogućnostima Hrvatske u pretpristupnim pregovorima.
 U tome je vlasti pomogla eurofilska medijska mašinerija jer su medijskim prostorom defilirali političari i eurofili, a stručnjacima i zagovornicima odgode referenduma se dodijelila stigma nazadnih desničara koji žele Hrvatsku zadržati u glibu.
Član ABH ispred Hrvatskog pletera Ivo Markulin kazao je da je najgore od svega što je u nastojanju da nas se što prije uvede u EU, napravljen i zakonski previd kojim ovaj referendum nije pravovaljan. Naime, proveden je nakon što je promijenjen Ustav RH, ali nije donesen Zakon o referendumu po kojem se isti provodi. Stoga će ABH-ovci, iako svjesni da to neće proći, podnijeti tužbe Državnom izbornom povjerenstvu i Ustavnom sudu RH.
No nakon toga, govornici su pomalo ušli u kontradikciju, kazujući da je volja naroda izglasana na referendumu legalna, ali da je referendum, sam po sebi nelegalan. Markulin je u svojoj matematici izračunao da je na referendum izašlo samo 25 posto birača, dok je 75 posto bilo protiv ulaska u EU. Najsramnija je uloga, kaže Ivo Markulin, nametnutog predsjednika RH Josipovića koji se na sraman način svrstao na stranu manjine koja je izašla i glasovala za ulazak u EU. Tim je postupkom, po Markulinu, pokazao da je nametnuti predsjednik te da štiti strane interese.
– Zagovarajući ulazak u EU čak je i Biskupska konferencija ponovno bacila Josipa u bunar i poklonila se zlatnom teletu. Podržali su tu istu EU kao uzor koji preporučuje istospolne brakove, a zapravo je leglo antikatoličanstva.
Iako ne znam je li to istina, čak je i izjava generala Gotovine nešto strašno, a nju je prigrlila boljševička vlast koja je koristila izjave “fašističkog Vatikana” kako ga je ta ista vlast nekad nazivala, grmio je Markulin dodajući da je promjena Ustava RH bila vrhunac izdajničke rabote.
Facebook koordinatorica ABH Tatjana Pribić rekla je da je referendum pratilo 1.300 do 1.400 njenih promatarača koji nisu našli primjedbe, ali je njena kolegica Ankica Šarić ipak ustvrdila da biračke kutije nisu bile pečatirane, da nije bilo hrvatske zastave na biralištima, da su mnoga birališta promijenjena pa je po tome i to jedan od razloga za poništenje referenduma.