Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sljedeće državno natjecanje iz hrvatskoga vjerojatno u Zadru

Autor: Valentina Mlađen

27.02.2009. 23:00
Sljedeće državno natjecanje iz hrvatskoga vjerojatno u Zadru

Foto: Ana SURAĆ



U Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića otvoreno je Županijsko natjecanje iz poznavanje hrvatskog jezika za srednje škole Zadarske županije. Pravo na natjecanje ostvarilo je osam učenika prvih razreda, deset učenika drugih razreda, četiri učenika trećih razreda i sedam učenika četvrtih razreda. Svečanost otvorenja započela je hrvatskom himnom u izvedbi Vokalnog septeta mješovitog zbora Gimanzije Jurja Barakovića koji je nazočne počastio i izvedbom Bodulske balade.
Uvodnu riječ dao je profesor Marin Radica, voditelj organizacijskog povjerenstva koji se zahvalio natjecateljima, njihovim mentorima i profesorima te ostalim nazočnim gostima. Svim natjecateljima je poželio uspjeh u rezultatima.
Natjecanje je otvorila Anita Mijić iz Upravnog odbora za društvene djelatnosti koja je izrazila čast i zadovoljstvo što otvara natjecanje. Sve prisutne pozdravila je uime župana i županije te im poželjela uspjeh na natjecanju. U sudjelovanju na otvaranju natjecanja bio je spriječen ravnatelj Josip Sviličić.
Iako nije bilo mnogo natjecatelja ostali su samo probrani i najbolji da se okušaju na državnom natjecanju. Na državno natjecanje ići će oni natjecatelji koji ostvare postotak koji će se rangirati prema rezultatima svih škola u Hrvatskoj. Gimnazija Jurja Barakovića ponosna je na tradiciju održavanja županijskih natjecanja iz poznavanja hrvatskog jezika u svojim prostorijama. Profesor Radica otkrio nam je da se šuška da bi predstojeće državno natjecanje moglo biti održano baš u Zadru.


 “BARAKOVIĆEVCI” UVJERLJIVO NAJBOLJI


Od učenika prvih razreda prvo mjesto zauzela je Irena Barjašić s osvojenih 77 bodova, dok je drugo mjesto zauzela Maja Marković, obe iz Gimnazije Jurja Barakovića. Treće mjesto zauzela je Doris Zorić iz Gimnazije Franje Petrića. Od učenika drugih razreda na prvom mjestu je Matea Kukolj iz Gimanzije Franje Petrića sa 65 bodova, Marija Anzulović iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II s pravom javnosti je na drugom mjestu, a na trećem mjestu je Helena Škunca iz Srednje škole Bartula Kašića. Od učenika trećih razreda na prvom mjestu je Dina Ivankov iz Gimnazije Franje Petrića s 81 bodom, a na drugom i trećem mjestu su Andrea Milin i Ivan Magaš iz Gimnazije Jurja Barakovića. Od učenika četvrtih razreda na prvom mjestu je Marija Mijić sa 74 boda, na drugom Josipa Jurjević i na trećem Vedrana Vidaić, sve tri učenice Gimnazije Jurja Barakovića.