Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Da su barem bila još dvoja vrata…

Autor: Hina (H)

27.02.2010. 23:00
Da su barem bila još dvoja vrata…

Foto: FAH



Ivica Kostelić osvojio je srebrno odličje u slalomu na ZOI u Vancouveru zaostavši 16 stotinki za zlatnim Talijanom Gulianom Razzoliem. Kosteliću je to drugo odličje na ovim Igrama, te treće olimpijsko u karijeri. Brončano odličje osvojio je Šveđanin Andre Myhrer s 44 stotinke zaostatka.
Kostelić je bio četvrti nakon prve vožnje, a u drugoj je bio jedini koji nije napravio nijednu veću pogrešku. To je ipak bilo dovoljno za srebro jer je pobjednik ovogodišnje sljemenjske utrke Razzoli ipak imao veliku prednost od 58 stotinki iz prvog “laufa”.Pritisak nisu uspjeli izdržati nakon prve vožnje drugoplasirani Slovenac Mitja Valenčić, koji je tek šesti, kao ni četvrtoplasirani Austrijanac Benjamin Raich. Austrijsko muško skijanje doživjelo je tako pravu blamažu jer nisu osvojili nijednu medalju na ovim Igrama.
– Otac me upozorio da pripazim u drugoj vožnji, a ja sam mu rekao da je ovo jedina vožnja u karijeri kada doista nema opreza jer je cilj medalja, kazao je u izjavi HTV-u srebrni slalomaš Ivica Kostelić.
Kosteliću je to drugo odličje na ovim Igrama, te treće olimpijsko u karijeri.
“Bilo je vrlo gusto, ali nisam mogao stići Razzolia jer je 58 stotinki zaostatka ipak bilo previše. Staza je bila skraćena i bio bi zlatni da su bila još dvoja-troja vrata. Razzoli je sjajno odvozio prvu vožnju i zato je pobijedio. Ne žalim previše, imam još jedno srebro koje sam ostvario pred stvarno puno hrvatskih navijača u Whistleru. Ne sjećam se kada ih je toliko bilo izvan Hrvatske, a među njima dosta mojih prijatelja”, kazao je Kostelić, koji je sebi poželio da ostane zdrav do sljedećih Igara u Sočiju za četiri godine.
Natko Zrnčić Dim je doskijao do 19. mjesta s zaostatkom od 2.67 sekundi, dok je Danko Marinelli 32. s 8.01 sekundi sporijim vremenom od pobjednika. Dalibor Šamšal je izletio u prvoj vožnji.
Nakon što je Ivica Kostelić osvojio drugo mjesto u slalomu, Hrvatska je napredovala na ljestvici osvajača odličja sa 24. na 21. mjesto. U vodstvu su Kanađani sa 12 zlata, 7 srebra i 4 bronce.