Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kad zaplešu vampiri, štrumpfovi, navijačice, cvijeće, vile, leptirići…

27.02.2011. 23:00
Kad zaplešu vampiri, štrumpfovi,  navijačice, cvijeće, vile, leptirići…


Karnevalsko ludilo polako useljava u grad.  Sinoć je u Arsenalu održan  već tradicionalni ples pod  maskama Udruge za promicanje ritmike i plesa “Ritam” iz  Zadra. Plesno umijeće pokazalo je oko 250 maskiranih  učenika i učenica iz 14 osnovnih škola Zadarske županije, a za svoj mali spektakl  pripremali su se vrijedno još  od završetka božićnih blagdana.
Ples pod maskama ove  Udruge organizira se već tradicionalno niz godina kao zabava za polaznike Udruge “Ritam”, ali i kako bi roditeljima  kontinuirano pokazivali svoj  rad. Osim njega svake godine  održavaju i Božićni koncert za  roditelje, a u svibnju je veliki  završni koncert za roditelje.  Kao i svaku od ovih priredbi  roditelji, ali i rodbina plesača  popratili su u velikom broju pa  se tako u Arsenalu okupilo  petstotinjak posjetitelja.
Arsenal je i ove godine vrvio  od najmaštovitijih maski. Zaplesali su vampiri, štrumpfovi,  navijačice, cvijeće, vile i leptirići, pantomimičari, a našla  se tu i pokoja maska vještice,  čarobnjaka, kauboja i gusara.  Najmanji su svojim karnevalskim plesom najavili šarenilo  ovogodišnjeg karnevala, a roditelji su se itekako potrudili  da baš njihovo dijete ima najbolji kostim.
Na velikom plesu predstavila su se djeca vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Nastupili su: plesne skupine iz  vrtića Pag i Sukošan, plesne  skupine nižih i viših razreda iz  Poličnika, dvije plesne skupine nižih razreda iz Briševa,  plesne skupine nižih i viših  razreda iz Galovca, plesne  skupine nižih i viših razreda iz  Škabrnje, plesne skupine nižih  i viših razreda iz Paga, plesne  skupine nižih i viših razreda iz  Murvice, plesna skupina nižih  razreda iz Arbanasa, plesne  skupine nižih i viših razreda iz  Privlake, plesne skupine nižih  i viših razreda OŠ Šimuna  Kožičića Benje, plesne skupine nižih i viših razreda iz  Sukošana te plesna skupina  nižih razreda iz Vrsi.