Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mirkov i Lukić na sudu zbog pištolja kojim je ranjena Ana Treščec

27.02.2011. 23:00
Mirkov i Lukić na sudu zbog pištolja  kojim je ranjena Ana Treščec


Goranu Lukić i Elvisa Mirkova koji izdržavaju zatvorske kazne zbog pokušaja ubojstva općinsko državno odvjetništvo tereti zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, odnosno pištolja “scorpion” kojim je Mirkov propucao Anu Treščec kroz lijevo oko


Na optuženičku  klupu u Zadru danas bi ponovno trebali sjesti Gorana Lukić (39) i Elvis Mirkov (41),  supružnici koji su prije dvije  godine na Županijskom sudu u  Zadru osuđeni na ukupno 16  godina zatvora zbog pokušaja  ubojstva Ane Treščec (32), supruge bibinjskog dilera Tomislava Petkovića Sreće.
Bračni par Lukić-Mirkov  pred sutkinjom Danijelom  Zubčić Poljak ovaj put će odgovarati zbog optužbi tužiteljstva koje im na teret stavlja  nedozvoljeno posjedovanje  oružja, a u konkretnom slučaju  pištolja marke “scorpion” s prigušivačem iz kojega je Mirkov  15. rujna 2008. godine ispalio  hitac u glavu Ane Treščec propucavši ju kroz lijevo oko bez  kojeg je na koncu i ostala, a u tri  navrata potom zbog proživljene traume pokušala je suicid.
Elvis Mirkov 10. srpnja 2009.  godine na Županijskom je sudu  u Zadru za to djelo osuđen na  10 godina, a Gorana Lukić koja  ga je zbog svađe s Anom nagovorila na obračun, dobila je  šest godina zatvora. Uvjerena  da ju je Treščec prijavila policiji  zbog narušavanja javnog reda i  mira u Bibinjama zbog čega je  odgovarala na prekršajnom sudu, i sumnje da je Treščec ljubovala s Mirkovom kada je Petković završio u zatvoru nakon  što je nedugo prije toga pao u  akciji “Selo”, Gorana Lukić je  izmanipulirala Mirkova da krenu u obračun. On je mecima  napunio “scorpion” kojeg je zadržao kao “suvenir” iz Domovinskog rata, a za to ga je vrijeme ona čekala u sobi nakon  čega su krenuli automobilom  do Anine kuće. Lukić je potom,  vidjevši je kako gleda televiziju,  pokucala na prozor te ju tamo  zagovarala sve dok
joj Mirkov, koji je čučao ispod, u jednom trenutku nije  ispalio hitac kroz lijevo oko.  Nakon što se Treščec u krvi  srušila na pod par se odvezao  automobilom kako bi se riješili  oružja. Iako je vjerojatno zbog  grižnje savjesti što ga je nagovorila na taj čin, Lukić najprije tvrdila da je ona pucala,  balističkim vještačenjima i rekonstrukcijom ta je tvrdnja odbačena kao i ona Mirkova da su  u Treščec pucale dvije nepoznate osobe. Osim toga, i sama  Treščec svjedočila je kako se  sjeća da je u nju hitac zbog  kojega je ostala bez oka te joj i  izazvao oduzetost dijela lijeve  strane lica.
Prilikom izricanja presude  raspravni sudac je kao otegotne  okolnosti optuženika uzeo  njihovu iznimnu bušćutnost,  bezobzirnost, okrutnost i upornost u izvršavanja kaznenog  djela. Kao olakotna okolnost  uzeto im je uglavnom zbog ovisnosti narušeno zdravstveno stanje, majčinstvo Gorane Lukić  te sudjelovanje u Domovinskom ratu umirovljenog hrvatskog branitelja Elvisa Mirkova.